Nutella i Ferrero Rocher cheesecake je torta koja će zasladiti praznične dane

Nutella i Ferrero Rocher cheesecake je torta koja će zasladiti praznične dane

Nutella i Ferrero Rocher se smatraju najboljim slasticama na svijetu, a nedavno je napravljen recept u kojem se oni sastavljaju u odličnu čokoladu tortu koja sadrži samo osam sastojaka. Autorka recepta ga opisuje kao praznični jack pot.Ukoliko volite Nutellu, ovo je savršen recept za vas. Potrebno vam je samo osam sastojaka a u zamjenu ćete dobiti fantastičnu kombinaciju čokolade i lješnjaka. 

Za pripremu baznog dijela vam je potrebno 300 grama običnog keksa i 150 grama istopljenog putera, dok će vam za cheesecake dio biti potrebno 500 grama masnog krem sira, 300 grama Nutelle, 100 grama šećera, vanilin šećer i 12 Ferrero Rocher kuglica. Za dekoraciju možete koristiti istopljenu Nutellu, kuglice Ferrero Rochera i izmrvljene lješnjake.

Priprema:

1. Fokusirajte se na prvi – bazni dio i izmrvite i izmiksajte keks te mu dodajte istopljeni puter. Sve izmješajte i ubacite u frižider.
2. Zatim počnite praviti cheesecake krem, pomješajte krem sir, vaniliju, šećer i Nutellu dok se potpuno ne sjedine. Dodajte malo šlaga i mješajte dok se ne stvrdne. Dodajte Ferrero kuglice i prespite preko baznog dijela u tepsiji. Ostavite u frižideru pet do šest sati, preporučuje se da ostavite cijelu noć.
3. Što se dekoracija tiče, dodajte ih tek kad se torta potpuno ohladi u frižideru. Prespite istopljenom Nutellom, dodajte kuglice Ferrera i pospite komadićima lješnjaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *