Počela prodaja Razerovog kontrolera za mobitele s Androidom

Počela prodaja Razerovog kontrolera za mobitele s Androidom

Kompanija Razer je u oktobru najavila svoj kontroler namijenjen smartphoneima koji koriste operativni sistem Android, a sada je ovaj uređaj dostupan kupcima.Razer je predstavio kontroelr pod nazivom Raiju u oktobru uz smartphone Razer Phone 2. Svi koji žele kupiti ovaj kontroler mogu to učiniti putem zvanične internet-stranice ove kompanije po cijeni od 150 dolara.

Kontroler posjeduje dock za smartphone te omogućava rotiranje do 60 stepeni i uživanje u igrama za mobitele korištenjem kontrola na nivou onih koje imaju kontroleri za konzole.

Novi model kontrolera je zapravio adaptirana verzija Razerovog kontrolera Raiju namijenjenog konzoli Sony PlayStation 4. Tu su četiri dugmeta koja se mogu podesiti, dugme za pucanje, kao i specijalno dugme koje omogućava promjenu modova povezivanja i uparenih uređaja. Moguće je povezati Android smartphone putem Bluetootha ili USB-C klabla koji dolazi u kutiji, nakon čega se mogu igrati različite podržane igre među kojima su Vaintglory i Lineage 2. Jedno punjenje baterije je dovoljno za 23 sata igranja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *