Priča o izgubljenom plišanom medi koji je “putovao” vozom u Škotskoj obišla svijet

Priča o izgubljenom plišanom medi koji je “putovao” vozom u Škotskoj obišla svijet

Nakon što je petogodišnja Eva izgubila medvjedića u podzemnoj željeznici i nakon što potraga nije urodila plodom, kući je otišla bez njega. Eva je bila neutješna pa je njena majka postavila fotografiju na Twitter i potražila pomoć.Eva je na putu iz Edinburgha do Glasgowa izgubila omiljenog medvjedića te su ona i njena majka obišle sve vagone voza tražeći ga. Ipak, nisu uspjele i morale su otići kući bez njega, prenosi BBC.

A onda je majka uzela stvar u svoje ruke.

“@ScotRail, ćao! Moja kćerka je izgubila medvjedića u jednom od vaših vozova danas. Nadam se da će nam moć Twittera pomoći da ga nađemo”, napisala je njena majka Cath na svom Twitter profilu.

Iako nije očekivala odgovor, iznenadio ju je tvit Leyne Russell čija je osmogodišnja kćerka Emily pronašla medvjedića i predala ga upravi željeznice.

“Medvjedić se jedva vidio u mraku, ali ga je Emily pronašla. Samo djeca mogu razumjeti šta znači izgubiti medvjedića, to ima veliku sentimentalnu vrijednost”, rekla je Leyna za BBC. 

Nakon što je medvjedić predat upravi oni su se potrudili da mu bude ugodno te su ga čak “ugostili” u vozačevoj kabini. Mama Cath i Eva su uskoro došle po medvjedića te su bile oduševljene što su ga Leyna i Emily pronašle. Njih četiri su odlučile održati kontakt i redovno se druže.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *