Učiteljica dobila otkaz jer je šestogodišnjacima rekla da Djed Mraz ne postoji

Učiteljica dobila otkaz jer je šestogodišnjacima rekla da Djed Mraz ne postoji

Zamjenska učiteljica iz New Jerseyja dobila je otkaz nakon što je cijelom razredu rekla da Djed Mraz ne postoji, jer je tako izazvala lančanu reakciju plača kod prisutne djece.Prema izjavama djece koja su prisustvovala času, učiteljica nije pričala samo o Djed Mrazu, nego je negirala postojanje Zubić Vile i Uskršnjeg zeke. 

Myra Sansone-Aboyoun je majka jedne od djevojčica iz razreda te ona tvrdi da je morala tješiti svoju kćerku satima poslije nastave.

“Cijela ta situacija me jako povrijedila. Moja kćerka vjeruje u Djeda Mraza i voli Božić i sve što praznično vrijeme donosi”, rekla je Myra.

Druge majke su odabrale Facebook kao platformu na kojoj će iznijeti svoje mišljenje.

“Rekla im je da Djed Mraz ne postoji i da roditelji sami kupe poklone i stavljaju ih ispod drveta. Čak ih je ubjeđivala da irvasi ne lete i da vilenjaci ne postoje. Ali nije stala samo na tome, objasnila im je i da roditelji sami mijenjaju zube za novac ispod njihovih jastuka. Odrasla osoba je probala uništiti njihov dječiji duh i njihova dječija vjerovanja”, napisala je jedna od majki u svom statusu.

Direktor osnovne škole se kasnije izvinio roditeljima u pismu. 

“I sam sam otac troje djece, znam kako je ovo osjetljiva tema. Nadam se da će vaša djeca ubrzo zaboraviti ovaj incident i nastaviti uživati u praznicima”, napisao je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *