Za hidratiziranu, svježu i meku kožu u zimskim danima koristite glicerin

Za hidratiziranu, svježu i meku kožu u zimskim danima koristite glicerin

Glicerin se koristi u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji. Njegove prednosti su brojne, a dobro ga je koristiti zimi jer je jedan od najučinkovitijih sastojaka za liječenje suhe i dehidrirane kože.

Glicerin nastaje preradom biljne ili životinjske masti i kao nus proizvod u procesu obrade nafte i sapuna. Riječ je o gustoj tekućini od želatine koja ima slatkast okus i nema mirisa. Najviše se koristi u kozmetičkoj industriji i proizvodima kao što su kreme, hidratizatori, šamponi i regeneratori.

U zimskim danima birajte proizvode s glicerinom kako bi vaša koža bila hidratizirana, svježa i meka. Ukoliko inače imate problema sa suhom kožom, onda je glicerin vaš spas.

Osim toga, glicerin pomaže u održavanju pH ravnoteže vaše kože. Redovno korištenje glicerina smanjuje gubitak vode u koži do čega obično dolazi zbog isparavanja. Glicerin stvara sloj vlage na vašoj koži koji vas štiti od štetnih UV zraka i održava vašu kožu zdravom, hidratiziranom i sjajnom. 

Glicerin ima i brojna ljekovita svojstva i može djelovati kao prirodni lijek, naročito u liječenju kožnih bolesti poput ekcema i psorijaze. Osim toga, glicerin razgrađuje proteine u mrtvim stanicama kože i uklanja ih pomažući na taj način stvaranje novih stanica kože.

Na tržištu možete pronaći brojne kozmetike proizvode koji sadrže glicerin, a na veoma jednostavan način možete uraditi tretman u kućnoj radinosti. Čisti glicerin možete kupiti u apoteci. Jednu malu kašiku glicerina razblažite u dvije male kaike vode. Ovu smjesu vatom nanesite na lice, vrat i usne i parite lice 3 do 5 minuta. Nakon toga isperite lice hladnom vodom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *