KAKAV UŽAS! Procurile su informacije, znate li ko je pilot koji je prevozio nogometaša Salu?

KAKAV UŽAS! Procurile su informacije, znate li ko je pilot koji je prevozio nogometaša Salu?

Informacije koje se pojavljuju u engleskim medijima prave pravu misteriju o nestanku igrača, a sada su objavljeni novi podaci koji na slučaj bacaju novo svjetlo.

Dave Ibbotson (59) koji je prevozio Salu, nije imao licencu za komercijalne letove. Nije mu to bio glavni izvor prihoda već je radio kao instalater grijanja, te kao DJ.

Otkriveno je kako je 59-godišnji pilot bio u popriličnim dugovima. Gušio se u dugu od 18.000 funti, pa je misterija oko nestanka još i veća.

“Dave je odličan pilot sa tisućama sati leta i ako je rekao da je zahrđao, šalio se. Radio je ovaj posao iz zabave i nikad mu to nije bio izvor zarade u proteklih 20 godine. Nikad ne bi letio avionom kojeg ne poznaje”, rekao je prijatelj za The Sun, te je dodao:

“Radio je kao instalater grijanja, ali je također radio i kao DJ. Puštao je dobre stare stvari, bio je pun života i glavni zabavljač”, istakao je jedan od prijatelja.

Potraga je obustavljena, ali istraga ostaje otvorena. Sali se gubi svaki trag od ponedjeljka, kada se sumnja da je avion pao u Engleski kanal, a postoji i dosta nelogičnosti u ovom slučaju.

ČETIRI NOVE TEORIJE

Zamjena pilota

Avionom Piper Malibu PA-46 pilotirao je Dave Ibbotson. Interesantno je da je carinsku kontrolu u Nantesu prošao drugi pilot Dave Henderson, koji se nije ukrcao na avion. Ostaje zagonetka zašto je došlo do zamjene pilota.

Avion poletio tek iz četvrtog pokušaja

Engleski mediji objavili su da je avion poletio tek iz četvrtog pokušaja. Pretpostavlja se da je uzrok tome loše vrijeme i svi su u nevjerici zbog činjenice da pilot nije odložio let za jutro. Također, kruže priče kako je pilot neposredno prije polijetanja priznao da je malo “zahrđao” što se tiče letenja.

Piper Malibu nije predviđen za ovakve letove

Piper Malibu je mali avion i nije predviđen za zahtjevne noćne letove. Sala je tokom leta javio da će se avion srušiti, ali je pitanje, gdje je toliko napadač žurio. Ovaj avion nema crnu kutiju i ako se nađu ostaci, nikad se neće saznati uzrok pada. Cardiff je nudio Sali organizaciju leta, on je to odbio, jer je imao svoje planove.

Zahtjev za promjenu visine

Avion je sa radara nestao na oko 13 kilometara od obale. Nelogično je da je pilot od kontrole leta tražio da se sa 1500 metara spusti na 700. Misterije je zašto je uputio takav zahtjev.

Mnogo je nejasnoća oko nestanka Sale i Ibbotsona, a engleski mediji ne isključuju ni potpuni obrat.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *