Lukač otkrio ko stoji iza ubistva Davida Dragičevića i uvjerio javnost da s njim nešto nije u redu

Lukač otkrio ko stoji iza ubistva Davida Dragičevića i uvjerio javnost da s njim nešto nije u redu

Prema njemu “sarajevska politička čaršija ina krajnji cilj da uruše institucija Republike Srpske”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da advokat Ifet Feraget “svjesno laže javnost iznoseći neistine bez ikakvih dokaza da su poznate sve činjenice u vezi sa navodnim ubistvom Davida Dragičevića”.

Lukač je izjavio da se Feraget pojavio u sastavu advokatskog tima koji je trebalo da zastupa slučaj “Dragičević”.

“Ubrzo potom, nakon uvida u kompletnu situaciju, advokatski tim je odustao od slučaja, uz potpuno obrazloženje javnosti najpoznatijeg advokata iz regiona Ante Nobila da navedeni slučaj koriste pojedini političari za svoje ciljeve i da ništa nije onako kako grupa ‘Pravda za Davida’ prezentuje javnosti u smislu da je David Dragičević ubijen u organizaciji i sprezi policije i tužilaštva”, rekao je Lukač Srni.

On je izjavio da Feraget svjesno laže javnost da su poznate sve činjenice u vezi sa ubistvom Dragičevića.

“U tom smislu namjerno laže da sam lično bio prisutan na konferenciji za novinare koji su održali pripadnici MUP-a, na kojoj su tom prilikom izneseni određeni stavovi iz istrage utvrđeni do tog trenutka u istrazi”, rekao je Lukač.

Lukač je dodao da Feraget na isti način ponavlja laž koja je politički konstruisana s ciljem iskorištavanja slučaja u predizborne svrhe, a to je da je tražio od glavnog okružnog tužioca Želimira Lepira da prekine dalju istragu slučaja.

“To je potpuna laž jer kao ministar unutrašnjih poslova to ne mogu uraditi na bilo koji način. Tom prilikom sam samo obavijestio Lepira da je MUP podnio izvještaj o rezultatima istrage u tom trenutku i da bi bilo dobro da se tužilaštvo obrati javnosti svojim saopštenjem o slučaju zbog pritiska javnosti na policiju i tužilaštvo u vezi sa saznanjima o toku istrage”, pojasnio je Lukač.

On je dodao da je Lepir odgovorio da to ne može uraditi brzo jer mora da sazove kolegijum i da odluče o daljim mjerama.

“Ovim putem pozivam Lepira da se još jednom oglasi povodom toga, mada je već javno u intervjuu na Alternativnoj televiziji rekao da nije bilo nikakvih pritisaka i uticaja iz policije na istragu”, naglasio je Lukač.

Na kraju je Lukač zaključio da da Feraget na slučaju “Dragičević” radi po nalogu iz Sarajeva da se održava nestabilnost u RS-u napadajući institucije da ne funkcionišu i da ne rade u interesu građana.

Prema njemu “sarajevska politička čaršija ina krajnji cilj da uruše institucija Republike Srpske”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *