Vučić perfidno popljuvao Bošnjake: “Pogledajte šta se dešava u BiH, ne mogu da se pravim ćorav i da takve stvari ne vidim”

Vučić perfidno popljuvao Bošnjake: “Pogledajte šta se dešava u BiH, ne mogu da se pravim ćorav i da takve stvari ne vidim”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić govorio je danas u Minhenu o saradnji između zemalja u regiji. Osvrnuo se i na saradnju naroda u Bosni i Hercegovini.

Da Hrvati i Srbi ipak mogu dobro sarađivati pokazuje primjer BiH.

“Pogledajte šta se dešava i u BiH, gdje su Srbi i Hrvati sve bliži jedni drugima. Ako vam je to teško da vidite, ja to vidim. Ne mogu da se pravim ćorav i da takve stvari ne vidim. A bliže su zato što moraju da žive i da rade zajedno da bi opstali. I Srbija i Hrvatske morat će da rade i da žive zajedo da bi opstali”, zaključio je srbijanski predsjednik.

Na ovogodišnjoj konferenciji o sigurnosti koja se održava do nedjelje i kojoj prisustvuje 35 šefova država ili vlada, više od stotinu ministara vanjskih poslova, zvaničnika međunarodnih organizacija, eksperata iz cijelog svijeta, razgovarat će se, između ostalog, o budućnosti odbrambene saradnje, krizi liberalnog međunarodnog poretka, utrci u naoružavanju, kao i o sigurnosti u Jugoistočnoj Evropi.

Konferenciju su otvorili ministrica odbrane Savezne Republike Njemačke Ursula von der Leyen i ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije Gavin Williamson.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *