Šaban predosjetio sve: Napisao testament prije tri mjeseca! Evo kome ostavlja 2,4 miliona eura!

Šaban predosjetio sve: Napisao testament prije tri mjeseca! Evo kome ostavlja 2,4 miliona eura!

Legenda narodne muzike Šaban Šaulić prije dva dana, u ranim jutarnjim časovima, poginuo je u nesreći u Njemačkoj, a u automobilu sa njim bio je njegov muzičar Mirsad Kerić, koji je upravljao vozilom, i Šaulićev kum Slobodan Stojadinović.

Šaban kao da je predosjetio kraj jer je samo tri mjeseca prije smrti odlučio da sastavi testament. Tom oporukom svu svoju imovinu, vrijednu nekoliko miliona eura, ostavio je supruzi, djeci i unucima.

Izvori, neki od najbližih Šabanovih prijatelja, rekli su da je kralj narodne muzike posljednju volju izdiktirao porodičnom advokatu, koji je i sastavio testament.

– Šaban je u posljednje vrijeme bio prilično uznemiren, kao da je predosjetio da će se nešto strašno dogoditi. Jednog jutra se probudio i zamolio Gocu da pozove porodičnog advokata. Rekao joj je da se već izvijesno vrijeme ne osjeća najbolje i da želi da sastavi testament. Ona mu je rekla da ne pretjeruje i da za to ima vremena, ali na kraju je, pošto je bio uporan, učinila kako je želio – kaže izvor.

On dodaje da je testament sačinjen u njihovoj porodičnoj kući.

– Testament je sačinjen u njihovoj porodičnoj kući, u Gocinom prisustvu. U njemu je izričito naveo da supruzi ostavlja vilu vrijednu milion eura, u kojoj ima doživotno pravo uživanja, nakon čega je nasljeđuju djeca i unuci. Pored toga, kuću u Krčedinu ostavio je unucima, dok je tri stana u Beogradu raspodijelio na troje djece: Mihajla, Ildu i Sanelu.

Navodi se da je Šaban u testamentu striktno naveo da kuća na Dedinju i imanje u Krčedinu ne mogu da budu prodati, dok djeca sa stanovima mogu da rade šta žele. Pored nepokretne imovine, Šaulić je ovlastio suprugu da raspolaže ušteđevinom na računima otvorenim na njegovo ime. Prema tvrdnjama prijatelja porodice, na tim računima ima najmanje 500.000 eura i taj novac pripašće Gordani Šaulić.

.

.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *