Šabanovu pjesmu zapjevao na operacionom stolu: A onda je Šaulić čuo za to i evo kako je usrećio fudbalera koji je ostao invalid (VIDEO)

Šabanovu pjesmu zapjevao na operacionom stolu: A onda je Šaulić čuo za to i evo kako je usrećio fudbalera koji je ostao invalid (VIDEO)

Vijest o kralju narodne muzike potresla je i dva najveća srpska kluba, Zvezdu i Partizan, koji su izjavili saučešće porodici velikog pjevača.

saban2

Šaban Šaulić je tokom 50 godina karijere stvorio pjesme koje su prava remek djela narodne muzike, i zbog toga je zaslužio epitet kralja narodne muzike.

Bio je posebno cijenjen i među fudbalerima, a jedan od takvih bio je i Nemanja Čurčić, koji je svojevremeno bio fudbaler Čukaričkog i Partizana, koji je poslije teške saobraćajne nesreće ostao invalid i morao je da prekine karijeru.

Ali, borbeni duh ga nikada nije napustio, a u teškim trenucima, kada je išao na operacije, pred odlazak u operacionu salu, pjevao je Šabanove pjesme. Omiljena mu je bila “Cveta”, pa je zamolio doktora da pre operacije zapjeva upravo tu pjesmu.

Prijatelji nekadašnjeg fudbalera željeli da usreće Nemanju i 2013. godine omogućili su mu susret sa Šabanom Šaulićem.

U kafiću su Nemanja i njegov prijatelj zapjevali “Cvetu”, dok im je s leđa prilazio lično Šaban.

On je pustio momke da malo pjevaju njegovu pjesmu, a onda im je priša uz pitanje “Ko to tako lijepo pjeva?”. Nemanja je bio potpuno iznenađen, ali istovremeno oduševljen.

Šaban je na prvi poziv prihvatio da upozna Nemanju i da učini dobro djelo.

– Kad sam čuo za Nemanju i njegovu tragediju i kada sam čuo da je na samoj operaciji zapjevao pjesmu “Cvetu”, to je mene mnogo ganulo – rekao je Šaban Šaulić šest godina povodom njihovog susreta

Pogledajte i čitav video i kako je izgledao njihov susret i Nemanjina priča.

VIDEO

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *