Brutalan video: Plaćeni ubica likvidira Hrvata usred restorana

Brutalan video: Plaćeni ubica likvidira Hrvata usred restorana

Ivan Serdarušić, Hrvat s nizozemskom putovnicom, ušao je u jedan talijanski restoran u Amsterdamu ništa ne sluteći. Negdje oko 15 sati mu je s leđa prišao mišićavi muškarac obrijane glave i iz pištolja s prigušivačem mu pucao u glavu.

Serdarušiću nije bilo spasa. Sumnja se da ga je ubio Čaba Der, zloglasni srpski plaćeni ubojica. Sumnja se da je u Nizozemsku stigao u početkom siječnja i tri tjedna kasnije ubio Serdarušića. Ušao je u restoran obučen kao turist i upucao žrtvu u glavu. Njegovo lice jasno se vidi na snimkama nadzorne kamere, a na mjestu zločina pronađen je i njeov DNK.

Serdarušića su povezivali s mutnim poslovima, a postoji i teorija da je bio povezan sa švercom kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Nekoliko činjenica ide u prilog takvoj tvrdnji – osim što je Nizozemska popularna ulazna točka za narkotike, profesionalna ubojstva, a Serdarušićevo to zasigurno jest, redaju se nakon većih zapljena droga, a samo nekoliko mjeseci prije ubojstva razbijen je dobro organizirani lanac krijumčara droge.

Nizozemski istražitelji su likvidaciju dovodili u vezu s akcijom Nana u kojoj je zaplijenjeno 100 kg kokaina, kada je kao organizator krijumčarskog lanca osumnjičen bio Stjepan Prnjat. Nizozemci su pretpostavljali da je Serdarušić nekome bio dužan, a nakon zapljene 100 kg kokaina u Rijeci nije stigla “zamjenska” pošiljka, što je, pretpostavljaju, platio glavom.

Bila je to doista ekstenzivna policijska operacija, a o kompleksnosti dovoljno govori da je DEA otvorila privremeni ured u Zagrebu kako bi lakše sve koordinirali.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *