Šabanova unuka otkrila prilično jezive detalje: Ja sam sigurna da je on znao!

Šabanova unuka otkrila prilično jezive detalje: Ja sam sigurna da je on znao!

Unuka rođene sestre Šabana Šaulića, Ela (20), sa suzama u očima i velikim bolom progovorila je o posljednjem susretu sa svojim djedom Šabanom Šaulićem, kao i posljednjem njegovom nastupu na kojem je bila prije samo dvije sedmice.

” Jednostavno ne mogu vjerovati. Ja sam bila u Beču na njegovom nastupu prije samo dvije sedmice. Još uvijek je živ svaki dodir i svaka slika, i svaki njegov osmijeh, i svaka riječ. Ja sam sigurna da je on predosjetio svoju smrt. Ja to znam. Vidjela sam mu to tada u očima – kazala je Ela, Šabanova unuka.

“Sada znam da se taj Beč, u koji sam otišla jer sam bila na raspustu, nije desio slučajno. Ja sam morala otići tamo, da bih ga vidjela još jednom, tada zadnji put. Ne mogu zaboraviti kad je počeo nastup koliko je sa bine gledao samo u mene i mog brata, sa nekom tugom i sjetom u očima. Čudan je bio u toj mjeri, da sam se, sjećam se, u trenutku zabrinula. Prije nastupa smo se onako lijepo ispričali, i sjećam se kaže mi – Mršo moja, mršo, tako me je zvao – a, jel ti stoji škola na mjestu? Reko na mjestu je, kako mora. Kaže on – pa dobro, šta raditi. Hajde dođi ovamo da se fotografiramo ti i ja, neću ovdje pred masom, onda imam onaj moj glupi kez, vještački. I tu sam se nasmijala. Uvijek je znao nasmijati me, i toliko smo se izgrlili, baš ono – kao da je zadnji put. I žurio je tada se vrati sa tog nastupa kući. Sjećam se, rekao je “samo da što prije odem vidjeti moje – prisjetila se Ela posljednjeg razgovora sa Šabanom.

“Tako je bilo i sada na posljednjem nastupu. Sanela se čula pet dana prije nesreće sa njim i vodili su jedan jako dugačak razgovor. I ona je sama rekla da je i njoj to bilo jako čudno. Kao da se gasio, iz nepoznatih razloga. Bio je nekako tužan, i kao da se tim razgovorom tada i od nje pozdravio. Bio je to oproštaj. Znao je. Predosjetio je. Jednostavno – svi smo ubjeđeni da je on nekako svoju smrt predosjetio. Kada je sa Sanelom posljednji put razgovarao, rekao joj je “Ma žurim se vratiti, samo želim se vratiti svojoj kući, da budem sa mojom porodicom” – priča Ela, drhtavim glasom, uspjevajući nekako zadržati suze, a sjećanja joj samo naviru.

Da je Šaban predosjetio da će mu se nešto desiti nisu ustanovile samo ona i Sanela.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *