PORODICA ŠAULIĆ DONIJELA ODLUKU: Evo šta će biti sa Šabanovom kućom u Šapcu, KRENUT ĆE VAM SUZE

PORODICA ŠAULIĆ DONIJELA ODLUKU: Evo šta će biti sa Šabanovom kućom u Šapcu, KRENUT ĆE VAM SUZE

Porodica Šabana Šaulića odlučila je da u njegovu čast napravi spomen – kuću u rodnom Šapcu. 

Kako saznaje Informer, na ovu ideju došla je pjevačeva mlađa kćerka Ilda, a majka, brat i sestra su je podržali jer žele da sačuvaju uspomenu na kralja narodne muzike.

saban

Šaulić je mnogo volio svoj rodni grad, iako se kao mladić preselio za Beograd. Zbog toga njegovi najmiliji vjeruju da je porodična kuća u Šapcu pravo mjesto za mali muzej u kome će se naći predmeti koji su obilježili pjevačev život i karijeru. 

515891-1769071-ssaban01apdraganaudovicic-ls-ff

“Ilda je došla na ideju da se od nekretnine u Šabačkoj Mali, koja se sada vodi na nju, napravi spomen-kuća njenog oca. Predložila je to majci Goci, sestri Saneli i bratu Mihajlu, kojima se dopala ideja i srdačno su je podržali”, priča za Informer dobro obaviješten izvor.

ilda-ns

Porodica Šaulić je željela da omogući svim poštovaocima njegovog rada da u budućnosti posjete ovaj mali muzej i pogledaju neprocjenjivu zbirku pjevačevih uspomena

saban2

“U Šabanovom rodnom domu bit će izložene njegove ploče, diskovi, mnogobrojne nagrade, fotografije iz njegovog djetinjstva i mnogi drugi predmeti. Tu će se naći i folkerova odijela koja je nosio u posebnim prilikama, gramofon na kome je nekada slušao muziku, perika koju je nosio u jednom periodu svoje karijere, članci iz novina sa njegovim intervjuima, kao i čuvena kruna koju je dobio na jednoj romskoj svadbi”, otkriva  izvor.

saban


Sagovornik Informera objašnjava da će mjesto u spomen-kući naći sve ono što je legendarni pjevač za života najviše volio:

“Njegova porodica razmišlja da čak preveze čamac iz Krčedina u Šabac i izloži ga ispred kuće. Unutra će se naći i štapovi za pecanje koje je Šaban koristio. Ono što će posjetiocima biti zanimljivo da vide i čuju biće priče i anegdote vezane za njegove najveće hitove i kako su oni nastali.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *