ŠABAN POGINUO GREŠKOM OVOG ČOVJEKA? Porodica kralja folka ogorčena, isplivali jezivi detalji koje niko nije znao

ŠABAN POGINUO GREŠKOM OVOG ČOVJEKA? Porodica kralja folka ogorčena, isplivali jezivi detalji koje niko nije znao

Porodica pokojnog Šabana Šaulića, koji je poginuo u saobraćajki prije sedam dana u blizini njemačkog grada Bilefelda, ogorčena je i ljuta na menadžera Sabita Derviševića što nije poslao vozača i automobil po pjevača da ga odveze do aerodroma kobnog jutra kada se dogodila nesreća, saznaje Kurir.

Da je to uradio, kralja narodne muzike na aerodrom ne bi povezao klavijaturista Mirsad Kerić, koji je tragično nastradao. Dervišević je po usmenom dogovoru trebalo da obezbjedi prevoz Šauliću i nije bilo ni najmanje sumnje da će on to ispuniti. Međutim, to se nije desilo, pa je Kerić, koji inače živi u Ofenbahu, sjeo za volan svog “seata” kako Šaban ne bi zakasnio na let za Beograd.

p2

“Sabit je, kao i mnogo puta do tada, organizovao Šabanov nastup u Njemačkoj i on je bio u obavezi da obezbjedi avionske karte, smještaj u hotelu, automobil i vozača koji će ga odvesti od aerodroma do hotela i na mjesto gdje nastupa. Do sada je uvijek tako bilo. Kad god je tamo pjevao, na aerodromu ga je čekao neki veliki automobil koji mu je bio na raspolaganju sve dok boravi u Njemačkoj. Međutim, 17. februara ujutru vozač i automobil jednostavno se nisu pojavili ispred hotela u kojem je Šaban odsjeo, pa je on morao da probudi Mirsada Kerića i da ga zamoli da ga on odveze na aerodrom da ne zakasni na let. Zbog toga je Šaban bio jako ljut, o čemu je u prvoj ispovijesti svjedočio i njegov kum Boban Stojadinović, koji je bio s njima dvojicom u hotelu, a potom i u automobilu kada se dogodila nesreća”, kaže naš sagovornik blizak porodici pokojnog pevača.

Od momenta kada se dogodila nesreća, Sabit se više nije javio Šaulićima, s kojima je bio blizak jako dugo. Nije im izjavio čak ni saučešće povodom tragičnog događaja.

“On se uopšte nije oglašavao. To je iznenađujuće jer je decenijama sarađivao sa Gocom, a Šabana je uvijek nazivao prijateljem. Nije poslao čak ni poruku da izjavi saučešće. Ipak, došao je na Šabanovu sahranu, ali nisam vidio da je prišao porodici. Vjerovatno je čuo da su ogorčeni na njega jer nije ispoštovao dogovor”, zaključio je naš sagovornik, dok je porodica Šaulić bila nedostupna za komentar

p1


Sabitu Derviševiću poslali smo poruku da prokomentariše naša saznanja, ali nije odgovorio.

Hvali se prijateljstvom


Sabitov Fejsbuk profil pun slika sa Šabanom

1

Da je Dervišević dobro poznavao Šaulića, svjedoči i njegov Fejsbuk profil na kome ima dosta fotografija sa njim, a kao profilnu je postavio jednu na kojoj se, osim njih dvojice, nalazi i Mirsad Kerić.

U intervjuu koji je dao poslije nesreće, Dervišević, koji je poznat i po nadimku Saša Menadžer, rekao je da je sa kraljem folka bio “kućni prijatelj”:

“Od ’69. godine, kada se pojavio, ja sam ga obožavao. I kao pjevača i kao čovjeka. Tolike godine smo sarađivali. Bili smo kućni prijatelji”, pohvalio se Sabit, koji je o tezgi poslije koje su Šaban i Mirsad izgubili život rekao:

p


“Ja sam dogovorio ovu tezgu, ali nisam išao sa njima jer sam imao obaveze prema drugom pjevaču. I budući da je on mlad dečko, Šaban bi ponekad na koncert išao sam. Prvu tezgu poslije rata ja sam mu ugovorio i, pogledajte sudbinu, i posljednju”.

Ivan Ercegovčevič/Foto: Privatna arhiva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *