Sramno! Šešelj izvrijeđao Šabana: Šaulić je bio vašarski pjevač, a sad 1.500 budala traži da dobije ulicu u Šapcu!

Sramno! Šešelj izvrijeđao Šabana: Šaulić je bio vašarski pjevač, a sad 1.500 budala traži da dobije ulicu u Šapcu!

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izvrijeđao je Šabana Šaulića ali i mnoge njegove poštovaoce iz pjevačevog rodnog grada Šapca.

Naime, Šešlj je danas na svom Tviter nalogu napisao:

“Politika jutros izvještava da je već 1.500 budala potpisalo peticiju da se Ulica Avde Karabegovića preimenuje u Ulicu Šabana Šaulića.O Srbijo, da li ćeš se odreći uspomene na junaka, mučenika i vrsnog intelektualca u korist vašarskog zabavljača, pa makar on imao “glas slavuja”?”

Podsjetimo, Šaban Šaulić je jučer sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

On je prije nekoliko dana poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj kada se vraćao sa jednog nastupa.

Ispovijest žene koja je odgojila Šaulićevo dijete: Šaban je pola života krio od Goce da viđa sina!

Robert Omaljev, prvi sin Šabana Šaulića, od ranog djetinjstva sretao se sa nedaćama. Robert je rođen paralizovan, a njegova majka nije marila za njega, te je brigu o pjevačevom sinu počela da vodi komšinica Radovanka Kanački, poznatija u Zrenjaninu kao baka Seka.

Ekipa Srpskog telegrafa posjetila je ovu 85-ogodišnju staricu u njenom domu u Zrenjaninu, a ona je tom prilikom otkrila detalje odnosa Šabana sa vanbračnim sinom i istakla da se tragično preminuli pjevač tajno viđao sa nasljednikom godinama.

– Robert je bio paralizovan kao beba. Majka mu je radila u Njemačkoj, a njega je ostavila kod tetke u Batajnici. Jednog dana tetka je odlučila da ga dovede u Zrenjanin kod babe i dede jer joj njegova majka Nena nije slala novac za njegovo izdržavanje. Baš tada smo moj pokojni suprug i ja prošli ispred kuće gdje su žijveli Nenini roditelji i ugledali bebu samu na ulici. On je tada imao samo 10 mjeseci. Ja sam ga odmah povela u našu kuću, a ubrzo sam saznala da je on Nenin sin. Dijete mi je odmah priraslo za srce. Htjela sam da vodim računa o njemu, ali ga je Nena odvela u Njemačku. Ubrzo ga je vratila i onda je on ostao kod mene – počinje priču baka Seka.

– Šaban i Goca su redovno dolazili da obilaze Roberta. Išli smo i u Šabac na vašar svi zajedno. Šaulić mi je poklonio zlatne minđuše, koje i danas nosim, i skupocijene vaze. Davao je novac za sve što je Robertu bilo potrebno, a ja sam ga vodila u banju Rusanda kod Melenaca na terapije kako bi prohodao. To je bio jako težak period. Dok sam radila u bašti, zavežem Robija na leđa i kopam. Međutim, ubrzo je prohodao, ali i dan-danas ćopa na nogu – priča kroz suze Radomirka i otkriva da je Šabanova supruga Goca ponudila Robertovoj majci 10.000 njemačkih maraka da se vanbračni sin pjevača ne bi prezivao Šaulić.

– Goca je predlagala Neni da Robert pređe da živi sa njima, ali da ona nema nikakav kontakt sa njim. Nena to nije htjela da prihvati jer je željela da bude sa Šabanom. Kada je Robert napunio osam godina, Goca je zahtijevala od Šabana da traži od Nene da se dječak ne preziva Šaulić. Dala im je 10.000 njemačkih maraka da izbrišu to prezime. Robertova majka je to prihvatila i on je poslije uzeo očuhovo prezime Omaljev. Oni su od tih para kupili plac. Tada su se i rastali. Poslije su se rijetko viđali – uvjerava baka Seka i ističe da je Šaban posljednji put došao u Zrenjanin da vidi sina prije desetak godina.

– Nakon što je Robert promijenio prezime, Šaban se sa njim rijetko čuo i viđao. Ni Sanela, Ilda i Mihajlo nikada nisu zvali Roberta. Samo me je Šaban zvao s vremena na vrijeme da pita kako je Robert i da li mu nešto treba. Dolazio je tajno da ga viđa u moje dvorište. To je radio godinama, gotovo pola Robijevog života je tako bilo. Kada sam pitala Šabana zašto više pažnje ne obrati na Roberta, on je samo ćutao – zaključila je gospođa Kanački. N. M.

Najtužnija slika sa sahrane Šabana Šaulića: Dok su pjevača spuštali u raku, njegov vanbračni sin u suzama stoji udaljen od očevog kovčega!

Kralj narodne muzike, Šaban Šaulić sahranjen je juče na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana. Od njega su se oprostili porodica, brojni prijatelji i svi oni koji su voljeli njegovu muziku.

Dan nakon sahrane pojavila se fotografija uslikana na samoj sahrani, a za koju se slobodno može reći da je jedna od najtužnijih sa vječnog ispraćaja kralja narodne muzike. Na njoj se vidi gdje je stajao Robert Šaulić, vanbračni sin Šabana Šaulića. On je bio u redovima iza, sam, udaljen od očevog kovčega i supruge Šabana i braće i sestara. Na njegovom licu vidi se tuga i bol za izgubljenim ocem.

Podsjetimo, Robert i Šaban se nisu vidjeli godinama, jer prema Robertovima tvrdnjama, Šaban zbog porodice nije želio nikakav kontakt sa njim. Ipak, tragičnu vijest da je Šaban preminuo u saobraćajnoj nesreći Robert je veoma teško podnio.

– U šoku sam, vjerujte da ne mogu da dođem sebi. Nisam u stanju da govorim, jako mi je loše. Sestra po majci, Tanja mi je javila za smrt mog oca, a ja nisam vjerovao šta čujem. Kada su potvrdili na portalima i vijestima da je Šaban poginuo, odmah mi se slošilo. On je bio moj otac, a iako nismo bili u kontaktu, ja o njemu nikada nisam imao loše mišljenje – počinje priču Robert i ističe da uopšte nije imao dilemu da li da dođe na sahranu.

– Sa ocem se nisam vidio godinama, a sada sam ga sahranio. Ovo je velika tragedija! Zaista ne mogu riječima da opišem emocije koje osjećam. Nemam ja šta da mu opraštam, šta je bilo, bilo je. Sve mu je oprošteno, shvatam da mu je porodica bila na prvom mjestu – kaže Robert i ističe da se nakon smrti oca nije čuo sa Šabanovom suprugom Gocom, ni polusestrama Ildom i Sanelom, kao ni sa polubratom Mihajlom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *