Evo zašto ga zovu ‘kralj’: Kako je Šaban Šaulić za 20-ak sekundi zaradio 2.000 eura(video)

Evo zašto ga zovu ‘kralj’: Kako je Šaban Šaulić za 20-ak sekundi zaradio 2.000 eura(video)

U to vrijeme, nema ko nije čuo za ogromni bakšiš kojim je „kralj“ narodne muzike bio nagrađen, a on je samo opravdao svoju titulu i nastavio da pjeva

Šaban Šaulić često je pjevao na svadbama, a veselje koje bi napravio bilo bi neponovljivo, a koliko su ga voljeli dokazuje i činjenica da je prije nekoliko godina na jednom vjenčanju samo pjesmom “izvukao” 2.000 eura čovjeku iz ruke za samo 20 sekundi.

U to vrijeme, nema ko nije čuo za ogromni bakšiš kojim je „kralj“ narodne muzike bio nagrađen, a on je samo opravdao svoju titulu i nastavio da pjeva

Šaban Šaulić preminuo je 17. februara u ranim jutarnjim satima na njemačkim drumovima, kada se automobil kojim je upravljao vozač u alkoholisanom stanju i bez dozvole zakucao u auto u kojem se on vozio. Sahranjen je 22. februara na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Šaban je do kraja mislio na svoju Gocu: Penzija 3.000 €, 80.000 € godišnje od autorskih prava, a evo na čemu će najviše zarađivati!

Gordana Šaulić, udovica kralja narodne muzike Šabana Šaulića, koji je izgubio život u Njemačkoj, kada je život izgubio i Mirsad Kerić, neutješna je i neprestano plače za svojim suprugom.

Pokojni pevač, kako prenose mediji, obezbijedio je svoju suprugu tako što je Goca naslijedila pjevačevu srpsku i austrijsku penziju, koje ukupno iznose oko 3.000 eura.

Gordana će primati i novac koji je folker dobijao od svojih pjesama, što je godišnje oko 80.000 eura, odnosno oko 6.600 eura mjesečno, tako da sa onih 3.000, ukupna suma koju će mjesečno dobijati je 9.600 eura, piše Informer.

Naime, Šaulić je svojoj Gordani prepisao sva autorska i izvođačka prava na njegove pjesme.

“Ona će godišnje za autorska prava dobijati oko 20.000 eura, dok će na konto izvođačkih zaraditi oko 10.000 eura. Ipak, od pregleda na Jutjubu će najviše profitirati. Svi Šabanovi hitovi godišnje imaju oko 250 miliona pregleda, to je u novcu oko 50.000 eura”, rekao je izvor.

U ovoj kući živi Šabanov vanbračni sin: Evo šta kažu komšije o Robertu!

O odnosu Šabana Šaulića sa vanbračnim sinom ne zna se mnogo jer kralj folka o ovoj temi nije često govorio u javnosti.

Međutim, jednom prilikom osvrnuo se i na novinarska pitanja o Robertu.

– To je bilo mnogo, mnogo davno. Ja tada nisam bio ni oženjen – objasnio je Šaban te 2015. godine u jednom od svojih intervjua, a potom dodao da je redovno ispunjavao svoje roditeljske obaveze, kao i da je često svom vanbračnom sinu i njegovoj majci slao novac za sve što im je bilo potrebno.

– Ja sam bio fer prema jednoj osobi koja je poslije pet, šest godina rekla da je to moje dijete. Ja sam isplatio do 18. godine sve alimentacije, majke mi moje, bez dokazivanja. Priznao sam ga jer sam pošten, čestit čovjek, nisam htio ništa ni da dokazujem – rekao je Šaban u aprilu 2015. godine.

Tada se novinarska ekipa uputila u Zrenjanin, gdje Robert živi, kako bi čula njegovu stranu priče. Međutim, on nije želio da se eksponira i staje pred kamere. S druge strane, komšije su o njemu imale samo riječi hvale.

– On je ljudina! Nisam čuo lošu riječ o njemu. Znam da je imao jednu ljubav, pa da je raskinuo – rekao je Robertov komšija.

Najnoviji detalji: Šaban nije htio da nastupi u Njemačkoj! Da su ga poslušali i uradili ovo možda bi izbjegao sve!

Šaban Šaulić trebalo je da pjeva u Švajcarskoj 16. februara, ali je krajem prošle godine dobio ponudu da tog dana pjeva u njemačkom gradu Bilefeldu, gdje je i izgubio život u saobraćajki.

Otkada je izgubio život kralj narodne muzike, sve je više informacija koje dospijevaju u javnost u vezi sa ovim nesrećnim slučajem.

Mnogo toga je nelogično, čudno, nejasno i vjerovatno će tako dovijeka i ostati. Ljudi iz njegovog bliskog okruženja danas se pitaju da li bi Šaulić izbjegao pogibiju da je napravio makar jedan korak drugačije ili mu je pak ovakva sudbina bila zapisana.

– Nije tajna da Šaban uglavnom nije znao gdje treba da nastupa i kada, niti ga je to zanimalo. O tome je, po njegovoj želji, najviše vodila računa njegova supruga Gordana, mada je i ona ponekad prepuštala menadžerima i vlasnicima velikih klubova iz Evrope da se dogovore o datumu i terminima. Još u septembru prošle godine znalo se gdje će Šaban nastupati sve do početka proljeća, sve je bilo dogovoreno i pogođeno – priča dobro obaviješteni izvor.

– A onda se krajem godine javio vlasnik kluba iz Bilefelda i tražio da Šaulić kod njega nastupa sredinom februara. Tako je jedan od menadžera zahtijevao da se nastup u Švajcarskoj, koji je bio zakazan za 16. februar, pomjeri i da se tada ide za Bilefeld, što je i prihvaćeno – kaže naš sagovornik i dodaje da niko ne može da zna šta bi bilo da je Šaban otišao u Švajcarsku umjesto u Njemačku.

– Glupo je sada nagađati šta bi bilo kad bi bilo. Jednostavno, desila se tragedija. Bio je to splet okolnosti, sudbina je tako htjela – zaključuje izvor za Kurir.

Šabanov kum Boban Stojadinović, dan poslije nesreće rekao je da se Šaulić čudio tome da ponovo pjeva u Njemačkoj, iako je tamo skoro bio.

– Umio je da me pita gdje radimo sljedeće nedjelje, a kada je bio posljednji nastup u pitanju i kada je čuo da je jNemačka, rekao mi je: “Pa što mi to nisi pomjerio za neki drugi put. Sad smo bili u Njemačkoj, zašto idemo opet?” Rekao sam mu da je to neki odranije dogovoreni nastup i da je drugi grad u pitanju i da to dugujemo menadžeru, pa ćemo se odmarati u martu i aprilu – rekao je Stojadinović za medije.

Šaban Šaulić se kao nikada do sada radovao dolasku proljeća. Pjevač je riješio da promijeni kompletno sve štapove za pecanje kako bi uživao na Dunavu. Kao veliki ljubitelj ovog riječnog sporta, pjevač je uvijek imao odličnu opremu jer je i po nekoliko sati pecao.

– Jedva je čekao da prođe zima i da se, kao i svake godine, preseli u Krčedin i da peca. Imao je želju da sad u martu kupi nove štapove. Svoj brodić je sredio i samo mu je bila želja da uzme nekoliko različitih štapova. Prijatelj iz Beča mu je obećao da će mu pokloniti dva pomoću kojih će moći da ulovi najveću ribu – ispričao je Šabanov prijatelj.

KOBNA IGRA SUDBINE! ŠABAN IZGUBIO ŽIVOT GREŠKOM MENADŽERA? Porodica kralja folka ogorčena, Dervišević nije poslao vozača po Šaulića!

Porodica pokojnog Šabana Šaulića, koji je poginuo u saobraćajki pre sedam dana u blizini nemačkog grada Bilefelda, ogorčena je i ljuta na menadžera Sabita Derviševića što nije poslao vozača i automobil po pevača da ga odveze do aerodroma kobnog jutra kada se dogodila nesreća, saznaje Kurir.

Da je to uradio, kralja narodne muzike na aerodrom ne bi povezao klavijaturista Mirsad Kerić, koji je tragično nastradao. Dervišević je po usmenom dogovoru trebalo da obezbedi prevoz Šauliću i nije bilo ni najmanje sumnje da će on to ispuniti. Međutim, to se nije desilo, pa je Kerić, koji inače živi u Ofenbahu, seo za volan svog “seata” kako Šaban ne bi zakasnio na let za Beograd.

“Sabit je, kao i mnogo puta do tada, organizovao Šabanov nastup u Nemačkoj i on je bio u obavezi da obezbedi avionske karte, smeštaj u hotelu, automobil i vozača koji će ga odvesti od aerodroma do hotela i na mesto gde nastupa. Do sada je uvek tako bilo. Kad god je tamo pevao, na aerodromu ga je čekao neki veliki automobil koji mu je bio na raspolaganju sve dok boravi u Nemačkoj. Međutim, 17. februara ujutru vozač i automobil jednostavno se nisu pojavili ispred hotela u kojem je Šaban odseo, pa je on morao da probudi Mirsada Kerića i da ga zamoli da ga on odveze na aerodrom da ne zakasni na let. Zbog toga je Šaban bio jako ljut, o čemu je u prvoj ispovesti svedočio i njegov kum Boban Stojadinović, koji je bio s njima dvojicom u hotelu, a potom i u automobilu kada se dogodila nesreća”, kaže naš sagovornik blizak porodici pokojnog pevača.

Od momenta kada se dogodila nesreća, Sabit se više nije javio Šaulićima, s kojima je bio blizak jako dugo. Nije im izjavio čak ni saučešće povodom tragičnog događaja.

“On se uopšte nije oglašavao. To je iznenađujuće jer je decenijama sarađivao sa Gocom, a Šabana je uvek nazivao prijateljem. Nije poslao čak ni poruku da izjavi saučešće. Ipak, došao je na Šabanovu sahranu, ali nisam video da je prišao porodici. Verovatno je čuo da su ogorčeni na njega jer nije ispoštovao dogovor”, zaključio je naš sagovornik, dok je porodica Šaulić bila nedostupna za komentar.

Sabitu Derviševiću poslali smo poruku da prokomentariše naša saznanja, koja on u odgovoru nije demantovao i poručio je sledeće:

– Samo da mi je znati ko je taj sagovornik. Verovatno je ćorav pa me nije video u kapelici na Novom groblju. Možda i u grob ponesem tajnu zbog čega je moj prijatelj leteo preko Dizeldorfa. Ovo je više nego sramno – napisao je Dervišević na svom Fejsbuk profilu komentarišući navode Kurira.

Hvali se prijateljstvom

Sabitov Fejsbuk profil pun slika sa Šabanom

Da je Dervišević dobro poznavao Šaulića, svedoči i njegov Fejsbuk profil na kome ima dosta fotografija sa njim, a kao profilnu je postavio jednu na kojoj se, osim njih dvojice, nalazi i Mirsad Kerić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *