U ovoj kući živi Šabanov vanbračni sin: Evo šta kažu komšije o Robertu!

U ovoj kući živi Šabanov vanbračni sin: Evo šta kažu komšije o Robertu!

O odnosu Šabana Šaulića sa vanbračnim sinom ne zna se mnogo jer kralj folka o ovoj temi nije često govorio u javnosti.

Međutim, jednom prilikom osvrnuo se i na novinarska pitanja o Robertu.

– To je bilo mnogo, mnogo davno. Ja tada nisam bio ni oženjen – objasnio je Šaban te 2015. godine u jednom od svojih intervjua, a potom dodao da je redovno ispunjavao svoje roditeljske obaveze, kao i da je često svom vanbračnom sinu i njegovoj majci slao novac za sve što im je bilo potrebno.

– Ja sam bio fer prema jednoj osobi koja je poslije pet, šest godina rekla da je to moje dijete. Ja sam isplatio do 18. godine sve alimentacije, majke mi moje, bez dokazivanja. Priznao sam ga jer sam pošten, čestit čovjek, nisam htio ništa ni da dokazujem – rekao je Šaban u aprilu 2015. godine.

Tada se novinarska ekipa uputila u Zrenjanin, gdje Robert živi, kako bi čula njegovu stranu priče. Međutim, on nije želio da se eksponira i staje pred kamere. S druge strane, komšije su o njemu imale samo riječi hvale.

– On je ljudina! Nisam čuo lošu riječ o njemu. Znam da je imao jednu ljubav, pa da je raskinuo – rekao je Robertov komšija.

Najnoviji detalji: Šaban nije htio da nastupi u Njemačkoj! Da su ga poslušali i uradili ovo možda bi izbjegao sve!

Šaban Šaulić trebalo je da pjeva u Švajcarskoj 16. februara, ali je krajem prošle godine dobio ponudu da tog dana pjeva u njemačkom gradu Bilefeldu, gdje je i izgubio život u saobraćajki.

Otkada je izgubio život kralj narodne muzike, sve je više informacija koje dospijevaju u javnost u vezi sa ovim nesrećnim slučajem.

Mnogo toga je nelogično, čudno, nejasno i vjerovatno će tako dovijeka i ostati. Ljudi iz njegovog bliskog okruženja danas se pitaju da li bi Šaulić izbjegao pogibiju da je napravio makar jedan korak drugačije ili mu je pak ovakva sudbina bila zapisana.

– Nije tajna da Šaban uglavnom nije znao gdje treba da nastupa i kada, niti ga je to zanimalo. O tome je, po njegovoj želji, najviše vodila računa njegova supruga Gordana, mada je i ona ponekad prepuštala menadžerima i vlasnicima velikih klubova iz Evrope da se dogovore o datumu i terminima. Još u septembru prošle godine znalo se gdje će Šaban nastupati sve do početka proljeća, sve je bilo dogovoreno i pogođeno – priča dobro obaviješteni izvor.

– A onda se krajem godine javio vlasnik kluba iz Bilefelda i tražio da Šaulić kod njega nastupa sredinom februara. Tako je jedan od menadžera zahtijevao da se nastup u Švajcarskoj, koji je bio zakazan za 16. februar, pomjeri i da se tada ide za Bilefeld, što je i prihvaćeno – kaže naš sagovornik i dodaje da niko ne može da zna šta bi bilo da je Šaban otišao u Švajcarsku umjesto u Njemačku.

– Glupo je sada nagađati šta bi bilo kad bi bilo. Jednostavno, desila se tragedija. Bio je to splet okolnosti, sudbina je tako htjela – zaključuje izvor za Kurir.

Šabanov kum Boban Stojadinović, dan poslije nesreće rekao je da se Šaulić čudio tome da ponovo pjeva u Njemačkoj, iako je tamo skoro bio.

– Umio je da me pita gdje radimo sljedeće nedjelje, a kada je bio posljednji nastup u pitanju i kada je čuo da je jNemačka, rekao mi je: “Pa što mi to nisi pomjerio za neki drugi put. Sad smo bili u Njemačkoj, zašto idemo opet?” Rekao sam mu da je to neki odranije dogovoreni nastup i da je drugi grad u pitanju i da to dugujemo menadžeru, pa ćemo se odmarati u martu i aprilu – rekao je Stojadinović za medije.

Šaban Šaulić se kao nikada do sada radovao dolasku proljeća. Pjevač je riješio da promijeni kompletno sve štapove za pecanje kako bi uživao na Dunavu. Kao veliki ljubitelj ovog riječnog sporta, pjevač je uvijek imao odličnu opremu jer je i po nekoliko sati pecao.

– Jedva je čekao da prođe zima i da se, kao i svake godine, preseli u Krčedin i da peca. Imao je želju da sad u martu kupi nove štapove. Svoj brodić je sredio i samo mu je bila želja da uzme nekoliko različitih štapova. Prijatelj iz Beča mu je obećao da će mu pokloniti dva pomoću kojih će moći da ulovi najveću ribu – ispričao je Šabanov prijatelj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *