Cijeli Balkan u čudu: Policajci tražili slobodne dane, pa išli da pljačkaju…

Cijeli Balkan u čudu: Policajci tražili slobodne dane, pa išli da pljačkaju…

Policajci iz Pančeva Siniša J. (29) i Savo P. (35), koji su uhapšeni u utorak poslije krađe 800.000 dinara iz pošte u naselju Bagrdan kod Jagodine, dovode se u vezu sa još nekim pljačkama.

Oglasili su se i iz policije.

“Istražuju se aktivnosti ovog tandema, kao i to da su u pljačkaške pohode krenuli da bi vratili novac zelenašima. Prema sadašnjim operativnim saznanjima, njih dvojica su opljačkala još najmanje tri pošte, pored one u okolini Jagodine. Na meti su im prethodnih mjeseci bile pošte na teritoriji Novog Sada, Smedereva, Paraćina, a moguće je da su poharali objekat i u okolini Požarevca.

Interesantno je da su uzimali slobodan dan na poslu da bi išli u razbojništva. I pljačkali su mahom onih dana kada je isplata penzija, jer tada ima više novca i u manjim poštama, koje su im i bile na meti”, kaže sagovornik Blica upoznat sa istragom.

Kako Blic saznaje, prije izvjesnog vremena operativci Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije došli su do informacije da su dvojica njihovih kolega mogući pljačkaši pošta.

Stavljeni su pod nadzor i u ponedjeljak su njihove sumnje da Siniša J. i Savo P. prijete oružjem i kradu novac iz pošta su potvrđene.

“I u ponedeljak su uzeli slobodan dan. Rano ujutro su se iz Pančeva dovezli do Jagodine, do pošte u naselju Bagrdan. Bili su naoružani pištoljima i zaprijetili su radnici. Čim su uzeli novac od uplašene žene, utrčali su u bijeli “punto”, pančevačke registracije.

Iako uplašena, radnica je obavijestila policiju, pa su sve policijske uprave u okolini bile obaviještene o bjekstvu pljačkaša. Krenuli su da bježe ka Kragujevcu, ali im je policija prepriječila put i zaustavila ih”, priča izvor Blica.

U automobilu, koji inače ima zatamnjena stakla da se ne bi vidjeli vozač i njegov saputnik, policija je osim pištolja, kojima su prijetili radnici pošte, našla i novac, svih 800.000 dinara, koje su ukrali tog jutra.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *