OTAC IZ PAKLA: Ovo je monstrum koji je četvoro djece bacio kroz prozor

OTAC IZ PAKLA: Ovo je monstrum koji je četvoro djece bacio kroz prozor

Otac koji je jutros bacio četvoro djece s prvog sprata kuće u Pagu, s visine od šest metara, pri čemu je dvoje djece teško povrijeđeno, radio je u kampu u Šimunima kao noćni čuvar.

Index saznaje da je riječ o Josipu Rođaku koji je prije desetak godina doselio iz Virovitice. Informaciju ko je otac koji je bacio djecu s prozora kuće potvrdili su iz Kampa Šimuni, gdje je rečeno da je on njihov radnik.

“U ovom trenutku ne možemo, niti želimo da komentarišemo tragediju koja se dogodila na Pagu, istraga je u toku, sve je u rukama nadležnih državnih tijela. Potvrđujemo da je spomenuti muškarac radnik Kampa Šimuni. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a najviše nasilje koje se vrši nad najranjivijim grupama – poručili su.

Index je u međuvremenu stupio u kontakt s jednim od bivših radnika kampa u Šimunima koji je tamo radio kao animator. Kako je ispričao, riječ je o muškarcu kojeg su zvali Joka.

“Njegova žena je dolazila u kamp na mini disko. Ona je ostavila djecu nama da se mi brinimo o njima, dok je ona išla da pije u kafić. Djeca su bila užasno prljava – ispričao je.

Kako je ispričao za Index, zbog nedoličnog ponašanja majci je bio zabranjen ulaz u kamp.

Podsjećanja radi, Hrvatsku je jutros potresao nezapamćen čin oca koji je s prvog sprata kuće u Pagu bacio četvoro djece. Radi se o djeci uzrasta od tri, pet, sedam i osam godina, a dvoje djece je teže povrijeđeno, ali još se ne znaju detalji o njihovom stanju.

Njihov 54-godišnji otac bacio ih je s visine oko šest metara. Radio Zadar je objavio kako se radi o “problematičnoj porodici koja se doselila u Pag”, a to je potvrdila i njihova komšinica za Indeks.

“Oni su se doselili prije jedno deset godina. Došli su iz Slavonije. To je patologija. Bilo je nekih problema i prije – rekla je komšinica.

Kaže kako je majka nakon stravičnog čina htjela da krene prema zadarskoj bolnici gdje su smeštena djeca, ali da ju je policija vratila.

“Ona je krenula u bolnicu u Zadar prije pola sata. Htela je da ide da vidi djecu, ali policija ju je vratila – rekla je ona, prenosi Blic.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *