ŠABAN BI BANKROTIRAO DA GOCA NIJE ŠTEDJELA: Šaulićev brat otkriva na šta je pjevač najviše trošio novac

ŠABAN BI BANKROTIRAO DA GOCA NIJE ŠTEDJELA: Šaulićev brat otkriva na šta je pjevač najviše trošio novac

Hasan Dudić kaže da je sa Šabanom čestom provodio vrijeme u kafani, te da kralj narodne muzike dinara ne bi sačuvao da mu nije bilo supruge.

Folk pjevač i Šabanov brat od ujaka otkriva da je kralj narodne muzike voleo da troši mnogo novca na boemski život, a da je Goca bila ta koja je štedjela umjesto njega.

– Bio je široke ruke, da nije bilo Goce, pitanje je šta bi i koliko sačuvao od novca. Samo zahvaljujući njoj, on je stekao veliki imetak koji je ostavio svojim najmilijima – priča Dudić i objašnjava na šta je pjevač najviše volio da troši:

– Bio je veliki boem i prijatelj. Nikada nikome nije dozvolio da plati račun u kafani, bez obzira s kim je sjedio. Ranije, kada smo često odlazili u kafanu, Šaban bi znao da odmah s vrata muzičarima da po nekoliko stotina maraka bakšiša i kaže im da pevaju ono što najbolje znaju i umiju. Kasnije, kada bi svi gosti otišli, on bi uzeo mikrofon i pjevao za našu i svoju dušu.


Prema Hasanovim riječima, Goca nije željela da se njegov teško zarađeni novac tek tako rasipa i odmah je povela računa o Šabanovim finansijama.

– Ona je oduvijek znala da barata s novcem i držala je sve pod kontrolom. Prije svega zbog njihovo troje djece, da bi mogli da ih izvedu na pravi put. Osamdesetih i devedesetih je Šaban najviše nastupao i dosta vremena nije provodio kući jer je stalno bio na putu i u raznim gradovima gdje je držao koncerte. Goca je ta koja je ostajala kod kuće sa decom jer nije željela da Sanela, Ilda i Mihajlo oskudijevaju u bilo čemu – jasan je pjevač.

Dudić se prisjetio lijepih trenutaka sa svojim bratom Šabanom iz vremena kada su stalno izlazili, a ponekad im je u provodu društvo pravio i čuveni Toma Zdravković.

– Super smo se družili i sa Tomom, on je isto volio kafanu. Sjećam se jednom kada smo imali koncert u Skoplju, Šaban, Toma, Rade Vučković i ja. Sa nama je bio i Milovan Ilić Minimaks, koji je vodio program. Pili smo tri dana i tri noći. Svako od nas kada bi otpevao svoj dio pravo sa bine bi se vraćao u društvo i nastavio da pije. Minimaks mi je u jednom trenutku rekao da odem ja da vodim program jer on nije bio u stanju jer je previše popio. Konobari su nam samo donosili piće i dobijali su od nas ogromne napojnice – završio je pjevač.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *