Brat legendarnog pjevača otkrio sve porodične tajne: Šabanova udovica je baratala novcem u porodici Šaulić, ali ovo niko nije očekivao

Brat legendarnog pjevača otkrio sve porodične tajne: Šabanova udovica je baratala novcem u porodici Šaulić, ali ovo niko nije očekivao

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić tragično je izgubio život 17. februara u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj i iza sebe je ostavio neutješnu suprugu Gordanu, djecu Ildu, Sanelu i Mihajla, kao i vanbračnog sina Roberta.

ee


Šabanov brat od ujaka Hasan Dudić otkrio je da je pjevač bio pravi boem i da nije štedio novac kada ode u kafanu.

– Bio je široke ruke, da nije bilo Goce, pitanje je šta bi i koliko sačuvao od novca. Samo zahvaljujući njoj, on je stekao veliki imetak koji je ostavio svojim najmilijima. Bio je veliki boem i prijatelj. Nikada nikome nije dozvolio da plati račun u kafani, bez obzira s kim je sjedio. Ranije, kada smo često odlazili u kafanu, Šaban bi znao da odmah s vrata muzičarima da po nekoliko stotina maraka bakšiša i kaže im da pjevaju ono što najbolje znaju i umiju. Kasnije, kada bi svi gosti otišli, on bi uzeo mikrofon i pjevao za našu i svoju dušu – otkrio je Hasan.

vv

Dudić je ispričao da je Šabanova supruga Goca vodila računa o svim njihovim finansijama, te da je samo zbog nje uspio da stekne imetak koji je danas ostavio djeci.

v

– Ona je oduvijek znala da barata s novcem i držala je sve pod kontrolom. Prije svega zbog njihovo troje djece, da bi mogli da ih izvedu na pravi put. Osamdesetih i devedesetih je Šaban najviše nastupao i dosta vremena nije provodio kući jer je stalno bio na putu i u raznim gradovima gdje je držao koncerte. Goca je ta koja je ostajala kod kuće sa djecom jer nije željela da Sanela, Ilda i Mihajlo oskudijevaju u bilo čemu – ispričao je Hasan.

vvd

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *