JAVNOST NA NOGAMA, SVI BRUJE O NJIHOVOJ SVAĐI: Razišli su se, Severina DONIJELA ODLUKU!

JAVNOST NA NOGAMA, SVI BRUJE O NJIHOVOJ SVAĐI: Razišli su se, Severina DONIJELA ODLUKU!

e li doista pukla jedna od najdugovječnijih i najuspješnijih poslovnih suradnji na hrvatskoj muzičkoj sceni – ona između Severine Kojić i Tomice Petrovića?

Estradni kuloari proteklih dana bruje o ovoj temi, no niko ne može povjerovati da su pjevačica i njezin menadžer, koji su jednu lijepu priču o uspjehu zajednički gradili punih 17 godina, jedno drugom odlučili kazati – zbogom.


Navodno je odluka pala nakon svađe tijekom koje su, ispričao nam je izvor, pale i neke teške riječi, pa i optužbe. Te su uvrede jako zaboljele Tomicu koji bi, nastavlja prokušani estradni lisac, za svoju Severinu i krvi dao, zatreba li.

Prema jednoj verziji priče, Petrović je otkazao daljnju suradnju pjevačici, a prema drugoj, ona je njemu rekla da više nemaju što skupa raditi, a svoju je odluku bliskim ljudima navodno obznanila 3. marta, kada je slavila rođendan svog sina, Aleksandra, koji je inače rođen 20. februara, no zbog obaveza je odlučeno da maleni feštu za svoj sedmi rođendan ima prošle nedjelje. Na proslavi navodno nije bio Tomica Petrović koji je, zanimljivo, rođen na isti dan kao i Severinin sin. Petroviću, međutim, posljednjih dana, prema riječima njegovih prijatelja, nije do slavlja.

Severinin suprug Igor Kojić, prema priči koja je isplivala u javnost u nedelju, navodno preuzima starateljstvo o karijeri svoje supruge.

– Igor je već počeo da zove neke klubove u Beogradu, ugovara koncerte širom regiona…Premda Igor nema mnogo iskustva u svetu estrade, činjenica je da on ima potpuno Severinino poverenje – kažu izvori.

A šta na sve to kaže Igor Kojić?

– Izvinite, dobili ste me u velikoj gužvi. Ne mogu sada da pričam. Svakako ću vam se naknadno javiti – izjavio je Igor, ali se na buduće pozive nije javio.

Na pitanje tokom kratkog telefonskog razgovora – da li je tačno da Severina više ne radi s Petrovićem i da će upravo on preuzeti Petrovićev posao, ovu informaciju nije ni potvrdio niti demantovao, a nije se ni iznenadio zbog pitanja.
Komentar na ovu priču nema ni Edvin Softić, koji, prema kuloarima, nakon 27 godina više nije Severinin prijatelj ni saradnik: “Ne želim ništa reći na tu temu”, rekao je Softić za Jutarnji.hr.

U međuvremenu se pročulo i da će PR stručnjak Davor Grgin možda naslediti Petrovića u Severininom taboru.

– Ja? Ne, to nije tačno. A nije mi poznato ni to da su Severina i Tomica prekinuli saradnju – rekao je Grgin.

O navodnom prekidu saradnje ne zna ništa ni Dario Draštata, šef Dallasa, izdavačke kuće koja u petak objavljuje Severinin novi album “Halo”. Ali, da između Severine i Petrovića trenutno nisu idilični odnosi, otkrio je “Jutarnjem” jedan drugi ugledni diskograf.

– Koliko sam shvatio tokom posljednjeg susreta sa Severinom, između nje i Tomice je napeto. No, ona je umjetnica, žena koja sve emotivno, s dušom doživljava, a u poslednje vrijeme nije joj lako. Tu je nervoza pred izlazak albuma od kog svi mnogo očekuju, loši odnosi s bivšim emotivnim partnerom, želja da i dalje ostane na regionalnom estradnom tronu… Kad se sve to sabere, čovjek može da “pukne” i u lošem raspoloženju nekom svom bliskom svašta da kaže, pa i stvari koje ne misli, zbog kojih mu može kasnije biti krivo i žao – kaže diskograf koji jednostavno ne može da povjeruje da su Severina i Petrović prekinuli saradnju koja je počela još 2002. godine. Upoznali su se dvije godine ranije, u vreme kada je Tomica Petrović radio s “Majkama”, a Severina bila u vezi s Alenom Marinom, frontomenom grupe “Kojoti”.

Počeo kao DJ

U glazbene vode Petrović, koji dolazi iz rock and roll priče, ušao je početkom osamdesetih, još kao srednjoškolac, kada je počeo raditi u zagrebačkoj Jabuci kao DJ, a potom je sam organizirao koncerte i vodio klub. S poslovnim partnerom Pavlom Pajom Podolskim pokrenuo je diskografsku kuću Jabukaton, koja je izdala albume nekih od najvažnijih glazbenih imena tog razdoblja, poput Hladnog piva, Haustora, Majki, Pips, Chips & Videoclipsa… Potom im se pridružio Marin Viduka Stiv te su osmislili projekt “Fiju briju”, a zatim “Zagreb gori”. Početkom devedesetih Petrović, Podolski i Dubravko Jagatić pokrenuli su rock nagradu Crni mačak, a te godine Tomica postaje menadžer benda Majke. Upravo je on Gorana Bareta nagovorio da se u potpunosti posveti glazbi i objavi album “Vrijeme je da se krene”. Petrović je s Baretom, kao i sa Severinom kasnije, uz poslovne razvio i prijateljske veze, pa je Baretu 2000. godine bio vjenčani kum pri sklapanju glazbenikova drugog braka.

Bare i Petrović razišli su se zbog novca, a onda su Petrovića i Severinu koncem 2000. godine poslovno spojili Petrovićev prijatelj Bino Uršić i njezina tadašnja menadžerica Lidija Samardžija, s kojom je Severina napustila svoju dotadašnju izdavačku kuću Tutico, optužujući vlasnika Zrinka Tutića, s kojim je prije toga godinama više nego dobro surađivala, za robovlasnički ugovor. Par mjeseci kasnije Samardžija je Petroviću na Severinin nagovor prepustila da organizira nekoliko Sevkinih koncerata, a Severini se svidjelo kako on to radi, pa su počeli poslovati sve više i sve češće. Prva zajednička turneja bila im je “Virujen u te”, održana 2002. godine.

Netipični manager

Petrović je poznat o tome što je o svojoj umjetnici uvijek skrbio kako to nikad nije radio ni jedan glazbeni menadžer. Pazio je uvijek da joj nije hladno ili vruće, imao sa sobom spremnu bočicu vode ako ožedni, nosio joj je kišobran, njezine torbice…

– Prije par godina Tomica i Seve bili su zajedno u Splitu, u društvu njezina dobrog prijatelja Petra Graše. Malo su popili, pa su u cik zore odlučili otići na Bačvice, kako bi isprobali je li more u svibnju dovoljno toplo za kupanje. Tomica je bio jedini koji se te zore nije okupao. On je, ogrnut svojom crnom jaknom, stajao na obali i svako malo pitao Severinu: “Honey, je li sve u redu?” – prisjećaju se splitski glazbenici.

Petrović je svojedobno skrbio i o Severininu psu Picassu, kojeg je dobila od svojeg bivšeg dečka, Riječanina Slavka Šajinovića, a zbog izjava da je Severinin bivši partner Milan Popović izgubio sporove protiv pjevačice, protiv Petrovića je srpski biznismen podigao dvije kaznene prijave za klevetu. Zbog svega toga teško je povjerovati da su pjevačica i njezin menadžer okončali suradnju, tim više što je ona jednom kazala:

– Kada izgubite čovjeka koji ničega nije vrijedan, pa ni razočaranja, nije vam toliko teško. Kada izgubite čovjeka koji vas je volio, a vi zabrljate, to je najgore. Primjerice, da mi moj Tomica, prekrasan čovjek, kaže zbogom, bila bih očajna – rekla je prije nekoliko godina Severina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *