DANAS MU JE ROĐENDAN, OTKRIVENA ISTINA KOJE JE MNOGE OSTAVILA BEZ TEKSTA: Dodik nije ni PRAVOSLAVAC ni SRBIN, evo šta mu piše u rodnom listu

DANAS MU JE ROĐENDAN, OTKRIVENA ISTINA KOJE JE MNOGE OSTAVILA BEZ TEKSTA: Dodik nije ni PRAVOSLAVAC ni SRBIN, evo šta mu piše u rodnom listu

Milorad Dodik je sigurno najitrigantniji političar koji se pojavio u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

Mnoge kontroverze, razne afere, ali i britak jezik su povezani sa ovim političarem. U rodnom listu Milorada Dodika u rubrikama nacionalnost i vjeroispovijest, vjerovali ili ne umjesto Srbin i pravoslavac, stoje tačkice.

Međutim, to što stoje tačkice u ovim poljima umjesto Srbin pravoslavne vjeroispovjesti, u rodnom listu iz 2006. godine, koji je objavio portal “Istinito”, Miloradu Dodiku nije uopšte smetalo da podigne svih ovih godina nacionalnu temperaturu i netrpeljivost u narodu, i sebe predstavi baš kao velikog Srbina i zaštitnikom sveukupnog srpstva, kao i cijele te vjere u globalu.

Naime, Dodikov djed kada je došao u Derventu, promijenio je svoje prezime iz Dodig u Dodik, a potom su prešli na pravoslavlje, jer ih je sredina jako brzo prihvatila.

Milorad Dodig i njegov SNSD su iste te 2006.godine ponovo u RS preuzeli kompletnu vlast, tako je Dodik odjednom postao veliki Srbin. On je prije nego će postati drugi put premijer, rekao da ga su srpstvu najviče učila djeca njegova.

Objavljena je i reportaža “Slobodne Dalmacije” koja govori o mogućem porijeklu porodice Milorada Dodika koja je nekad navodno bila katolička, a potom prešla na pravoslavlje. Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine rođendan će proslaviti radno, ali ne u Sarajevu…

Dodik će sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivantsovim razgovarati u Banjoj Luci, a sastanak je zakazan za 13 sati i 30 minuta. Samo pola sata kasnije na istom mjestu Dodik će razgovarati i sa ambasadorom NR Kine u BiH Ji Pingom. O detaljima sastanaka javnost će biti obaviještena putem saopštenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *