PREMJEŠTALI SU TIJELO DAVIDA DRAGIČEVIĆA U DRUGI SANDUK, A ONDA SU SVI OVO UGLEDALI: Nisu se mogli smiriti kad su nju vidjeli! (FOTO)

PREMJEŠTALI SU TIJELO DAVIDA DRAGIČEVIĆA U DRUGI SANDUK, A ONDA SU SVI OVO UGLEDALI: Nisu se mogli smiriti kad su nju vidjeli! (FOTO)

Posmrtni ostaci ubijenog mladog Banjalučanina Davida Dragičevića (21) ekshumirani su danas s gradskog groblja u Banjaluci i biće prevezeni u austrijski gradić Viner Nojštat, gdje će biti sahranjen u petak.

Ekshumaciji je prisustvovalo stotinjak građana kao i majka ubijenog mladića Suzana Radanović.

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića, na zahtjev njegovih roditelja Suzane Radanović i Davora Dragičevića, obavljena je danas na Novom groblju u Banjoj Luci.

10
9
8

Ovaj mladić će 15. ožujka biti ponovo sahranjen u Austriji, gdje živi njegova majka.

Ekshumaciji i izmještanju njegovog tijela prisustvovali su i brojni građani, noseći Davidove fotografije i transparente na kojima piše “Stidiš li se, državo“, “Ovdje ni mrtvi nemaju mira, Putuj Đakac“, “Ovdje je svako dotakao pakao“…

7
4

Posebno je potresno bilo gledati majku Suzanu u trenutku dok su Davidovo tijelo premještali u drugi sanduk. U tom trenutku i najsmireniji su se rasplakali.

3
1

Iz grupe “Pravda za Davida“ su ukazali da je za njih danas najtužniji dan kako je počela njihova borba za istinu i pravdu u ovom slučaju, a koju će, kažu, nastaviti, iako se sada izmješta i njegovo tijelo, nakon što je Banju Luku krajem godine napustio i Davor Dragičević.

“Danas je dan kada je poslana jedna poruka, mrtvi ovdje nemaju mira”, kazao je Ozren Perduv iz grupe “Pravda za Davida”.

S uzdignutim šakama i uz uzvike “Pravda za Davida“ ispratili su izmještanje Davidovih posmrtnih ostataka, jer njegovi roditelji ne žele da im dijete počiva u RS-u.

(Foto: Slobodan Vasković)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *