Nije mogla više podnijeti – kada sam se kući vratila iz porodolišta, zatekla sam kako se moja svekrva

Nije mogla više podnijeti – kada sam se kući vratila iz porodolišta, zatekla sam kako se moja svekrva

KADA SAM SE IZ PORODILIŠTA VRAĆALA KUĆI, JA SAM ZATEKLA SVOJU SVEKRVU DA SE KOD NAS USELJAVA. DONIJELI SU JOJ DUŠEK U BEBINU SOBU, JER JE OČEKIVALA DA ĆE KRAJ BEBE DA SPAVA.

Ja sam već ranije odlučila da ga dovedem kod sebe, da spava pored mene u kinderbetu, moj muž je smislio ideju da sa svekrvom u sobi spava, a kada on zaplače, da ga donese u spavaću da bih ga mogla podojiti.

Samo sam jednu nedjelju izdržala njenog nepotrebnog pomaganja, blo je takvo da je i moje ručkove solila dodatno, začine stavljala.

Pospremila je i sklonila igračke koje sam za bebu kupila, jer smatra da su za jednu bebu preopasne, njima se može lako povrijedit.

A potom su došli i moji roditelji jednog dana, kako bi vidjeli bebu, nakon samo pola sata, svekrva im je rekla da bi trebali sada kući ići, jer ona želi da dijete okupa.

Istog trena sam spremila moje i bebine stvari, a potom sam svojim roditeljima otišla. Ne namjeravam da se vraćam u taj stan, sve dok moj suprug ne preseli majku u njenu kuću, odnosno dok ne ostane u stanu niti jedna njena stvar.

Da li je ova novopečena majka ispravno postupila, kako biste vi reagovali ovdje, da li biste nam mogli reći nešto?!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *