ČULI SU SE JAUCI DJETETA! DEDA PREGAZIO UNUKA: Sledio sam se kad sam OVO VIDIO

ČULI SU SE JAUCI DJETETA! DEDA PREGAZIO UNUKA: Sledio sam se kad sam OVO VIDIO
rr

Uroš Mladenović (2) zadobio povrede noge kada je Batica Mladenović u njihovom dvorištu prešao preko njega vozilom.

Dvogodišnji Uroš Mladenović teško je povrijeđen kada ga je u selu Đakus kod Žitorađe, u dvorištu porodične kuće, traktorom pregazio deda Batica Mladenović.


Nesreća se dogodila u nedjelju oko 11 sati, a mališanu je prednja traktorska guma prešla preko leđa i lijeve noge. Batica Mladenović ispričao je za Kurir da je doživio veliki stres kada je shvatio da mu je unuk ispod traktora.

– Uopšte ga nisam vidio. Kretao sam se unazad i samo sam primijetio da mi je odskočio traktor. Odmah sam ugasio motor i izašao iz kabine – kaže vidno uznemireni deda Batica.

Jako se uplašio

e1

Prema njegovim riječima, jako se uplašio kad je vidio malenog Uroša ispod traktora.

– Vidio sam ga ispod traktora i sledio sam se. On je plakao i to što sam ga čuo, malo me je ohrabrilo – kaže deda i dodaje da u trenutku nesreće nije bio pod dejstvom alkohola, jer ne pije već godinama.


Otac povrijeđenog dvogodišnjaka rekao je za Kurir da se njegov sin oporavlja u KC Niš i da je majka sve vrijeme s njim. Kako je objasnio, Uroš se u nedjelju igrao u dvorištu, dok je njegov otac Batica nameštao prikolicu na traktoru.


– Kako je dvorište malo, tata je morao da pomjeri traktor malo unazad. Dijete je potrčalo ka dedi u namjeri da se popne na vozilo. Međutim, on nije obratio pažnju šta se događa, već je gledao samo pozadi, pošto se kretao u rikverc.

Tada je začuo vrisak djeteta – kaže Milan i dodaje da je njegov otac odmah zaustavio vozilo.

– Svi smo dotrčali, pošto je bio lijep dan i bili smo u dvorištu. Odmah sam uzeo sina i sa suprugom ga stavio u automobil. Odvezli smo ga u Dom zdravlja u Žitorađi – priča uznemireni otac i dodaje da je, na svu sreću, sve dobro prošlo.

Pomislio na najgore

– Djetetu je prignječena noga. Operisan je u Nišu. Hvala bogu, dobro je. Prava je sreća što ga je guma samo zakačila i što je u pitanju mali traktor, koji nije mnogo težak. To je, vjerujem, spriječilo veću tragediju – kaže on

.
Milan ističe da je njegov otac Batica i dalje u velikom šoku.

– Mnogo je uplašen. Kad je vidio da je Uroš pregažen, pomislio je na najgore, kao i mi. Krivi sebe za nesreću. Grize ga savenst i čitav dan ne može da se smiri – kaže Milan.


Dobro se osjeća


Povrijeđenom Urošu Mladenoviću pomoć je najprije ukazana u lokalnom domu zdravlja, odakle je prevezen u Opštu bolnicu u Prokuplju, a zatim u Klinički centar u Nišu.
– Dječak ima povrede lijeve natkoljenice i hitno je operisan. Sada je u stabilnom stanju i dobro se osjeća. Smješten je na odjeljenje dječje hirurgije i ljekari neprestano prate njegov oporavak – rekli su iz niškog Kliničkog centra. M. S.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *