Maleni dječak s teškom bolešću je prvi put prohodao, a snimka je dirnula preko 100 milijuna ljudi

Maleni dječak s teškom bolešću je prvi put prohodao, a snimka je dirnula preko 100 milijuna ljudi

Kamerom je uhvaćen predivan trenutak kada je maleni dječak sa spinom bifidom prvi put prohodao.

Dvogodišnji Roman Dinkel dijagnosticiran je sa spinom bifidom kada je još bio u utrobi. Njegova je majka, Whitney, bila u 20.-om tjednu trudnoće kada je dobila tu vijest.

Tijekom trudnoće je Roman podvrgnut operaciji kako bi mu se olakšalo disanje i kretanje nogu nakon rođenja, ali su liječnici upozorili roditelje da on možda nikada neće moći hodati. Whitney i njezin suprug Adam odlučili su ostati pozitivni.

Nakon što je rođen, Roman je odmah krenuo s raznim terapijama te je mogao pomalo hodati uz pomoć hodalice. Tada je taj hrabri dječak počeo koristiti štake. U tom je trenutku napravio svoje prve korake. Taj predivan trenutak snimljen je na kameri te se na snimci može osjetiti uzbuđenje svih prisutnih. Srce se slama kada slatki dječak vikne: „Hodam! Napokon hodam.“

Ova snimka dirnula je srca preko 124 milijuna ljudi. Sada je Roman prava mala senzacija, a njegovo inspirirajuće putovanje možete pratiti putem njegove Facebook stranice. 

Mnogi su roditelji možda odustali, ali Romanova obitelj nikada nije izgubila vjeru u Boga i u snagu svog sina. Sada Roman ima priliku iskusiti svijet na potpuno nov način i mnoge usrećiti u procesu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *