Marinko Zovko se pohvalio vožnjom od čak 311 kilometara na sat!

Marinko Zovko se pohvalio vožnjom od čak 311 kilometara na sat!

Veliki ljubitelj bijesnih automobila, samim time i brze vožnje, sin bosanskohercegovačkog kralja nafte Marinko Zovko ima vjerovatno jedan od najskupljih voznih parkova u regiji, a o njegovim poduhvatima, koje svako malo objavljuje na Instagramu, ne prestaje da se priča.

Taman što je izašao iz jednomjesečnog pritvora u Srbiji, Zovko nastavlja sa svojim “hobijem”, a ovoga puta je svog ljubimca na četiri točka nagazio čak 311 kilometara na sat.

Marinko Zovko na svom Instagramu broji 40.000 pratilaca, a vjerovali ili ne, većina njih uživa u poduhvatima kontroverznog biznismena.

Život na visokoj nozi nešto je čime se Zovko oduvijek hvalio, ali ipak najprepoznatljiviji jeste po video snimcima koji lede krv u venama.

Riječ je o uglavnom nevjerovatnoj brzini koju Zovko doseže čim mu se ukaže prilika. Kako ima nekoliko skupocijenih automobila, nije ni čudo da nas svako malo “počasti” takvim materijalom, a ovoga puta je skoro pa nadmašio svoj raniji rekord. Zovko se ovoga puta pohvalio vožnjom od čak 311 kilometara na sat.

Nije poznato na kojoj dionici puta je nastao snimak, ali obzirom da često putuje iz Zagreba za Slavonski brod moguće da je riječ o ovoj ruti. 

Inače, Marinku nedavni jednomjesečni pritvor očigledno i nije bio neka lekcija. Naime, on je krajem januara izašao iz pritvora nakon što je uhapšen pošto je Audijem A8 vozio 245 kilometara na sat između Šida i Beograda. 

Njega je  patrola policije zaustavila kod Sremske Mitrovice, a sudija za prekršaje u ovom gradu ga je po kratkom postupku poslao 30 dana u zatvor uz novčanu kaznu od 120.000 dinara i oduzimanje dozvole na devet mjeseci. Upravo zbog toga je postavio story uz poruku: “Kaže Vučić samo dođi nećemo ti ništa.”

Svega nekoliko minuta nakon što se na svom Instagram Story-ju pohvalio brzom vožnjom od 311 kilometara na sat, Zovko je sporni video izbrisao, upola smanjio gas i napisao: “Brišem Story-je. Sad su vijesti završile. Novinari se prebacuju na Instagram.” Iako video klip nismo uspjeli sačuvati, tu su ipak dokazi u vidu print screen fotografija, koji dokazuju da Zovko nikako ne može da se odvikne brze vožnje. Inače, njegova izjava iz 2006. godine se i danas prepričava.

Naime, Zovko se “proslavio” još 2006. godine kada je “Mercedes Brabusom” dionicu dugu 191 kilometar od Zagreba do Slavonskog Broda prešao za samo 28 minuta?! On je tada za lokalne medije rekao da je kupio “novi automobil” i da je morao da ga “nagazi”.

– Svaki dan vozim iz Zagreba prema Brodu. Prije dva mjeseca kupio sam novi “Brabus” od 500 konjskih snaga i V8 motorom. Odlučio sam da ga “nagazim” i od naplatnih kućica u Zagrebu do naplatnih kućica u Slavonskom Brodu stigao sam za manje od pola sata. Vozio sam 320 kilometara na sat, što sam snimio kamerom na telefonu, međutim, slike sam već izbrisao – rekao je svojevremeno Marinko Zovko.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ekskluziva.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *