Imala sam aferu sa tatom najbolje drugarice, a onda nas je otkrila…

Imala sam aferu sa tatom najbolje drugarice, a onda nas je otkrila…

Neko vrijeme smo još čavrljali, a onda su stigle Sanja i njena mama. Otišla sam sa Sanjom u njenu sobu da mi pokaže novu haljinu. Toga dana Marka više nisam vidjela.

Nekoliko sljedećih dana razmišljala sam samo o njemu. Sjetila sam se još nekih situacija. Na primjer one kad je Marko vodio mene i Sanju u lunapark. Imale smo deset godina.

Neću zaboraviti kako se ponašao prema nama, kao da smo mu nešto najdragocenije na svijetu. Tada sam se ponašala kao da mi je on otac. Danas sam se pitala kakav bi bio moj život da je Marko moj dečko, moj ljubavnik ili moj muž.

Na maturskoj večeri sam zablistala u punom sjaju. Haljina koju mi je mama sašila mi je divno stajala. Oko vrata sam stavila maminu zlatnu ogrlicu, a na uši zlatne minđuše.

Čim sam ušla u salu, začula sam poznati glas.

“Majo, izgledaš čarobno.”

Trenutak kasnije gledala sam u Markove oči. U njegovom pogledu je bilo nešto više od privlačnosti ili želje. Bilo mi je neprijatno zbog njegovog pogleda i okrenula sam glavu.

Zahvalila sam mu se a on me pozvao da mu pravim društvo.

Uhvatio me za ruku i odveo na plesni podijum. Dok smo se okretali po sali, ja sam zaboravila na sve u prostoriji. Njegov pogled, dodir i miris njegovog parfema se ispunili su moja čula. Kad je muzika prestala da svira, bila sam razočarana. Marko me je pustio i lagano se naklonio.

Marko me je predao Robertu i nestao u gužvi.

“Spasao sam te da ne moraš ponovo da plešeš sa Sanjinim tatom”, rekao je Robert i ja sam se razbjesnela.

Ostatak večeri Marko i ja smo se gledali iz daljine. I u danima koji su slijedili moje misli su bile uz oca moje najbolje prijateljice. On nikad nije bio sretan sa svojom ženom. U to sam bila sigurna. Ako se i ne rastanu odmah, jednom će i to da se desi. To im je suđeno. Tom čovjeku se sigurno sviđam i uz malo moje pomoći ostaviće ženu i isprazni život s njom zamijenit će srećom koju ću ja da mu pružim. Bit ćemo kao glavni junaci u nekoj romantičnoj sapunici. Zajedno ćemo da promijenimo život.

Znala sam, međutim, da me Marko gleda kao mladu djevojku, najbolju prijateljicu njegove kćerke. Bez obzira što je možda zainteresovan za mene, nikad ne bi mogao da reaguje impulsivno. Ako želim budućnost s Markom, ja sam ta koja mora da povuče prvi potez. Moje dugo prijateljstvo sa Sanjinom porodicom davalo mi je određene prednosti.

Znala sam, na primjer, da Marko jutra provodi kod kuće. Kada Emilija ode na posao, a Sanja u školu, Marko u tišini svog doma obavlja telefonske pozive i pregleda službenu poštu.

U ponedjeljak ujutro nenajavljeno sam došla u njegovu kuću nekoliko minuta poslije osam.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *