Oglasila se žena koja je objesila psa. Samo je pokazala javnosti koliki je kreten

Oglasila se žena koja je objesila psa. Samo je pokazala javnosti koliki je kreten

Međutim, ova medicinska radnica u tome, izgleda, ne vidi ništa loše, jer je objavom na Facebooku najavila da neće na tome stati.

“Samo da se oglasim povodom jučerašnjeg događaja. Kao majka stala sam u zaštitu svog djeteta i radiću to i dalje”, napisala je Ana L.

Status na Facebooku sadrži i pismo koje je, kao odgovor na žalbu predatu sredinom februara, dobila 12. marta iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Administrativne službe, prenosi Radiosarajevo.ba.

“Nemamo ni prostorne ni kadrovske ni materijalne ni finansijske resurse da hitno zbrinemo, na zakonit način, životinje koje predstavljaju opasnost po bezbjednost člana Vaše porodice”, stoji u dopisu.

Međutim, zanimljivo je uputstvo koje je uslijedilo.

“Do iznalaženja rješenja za opisani problem, i sa Vaše i sa naše strane u dogledno vrijeme, molimo da preduzmete potrebne preventivne mjere zaštite svog maloljetnog djeteta, kao što su to činili generacijama naši roditelji”, navedeno je u odgovoru.

Ona je, nažalost, ovo shvatila kao odobrenje da uzme zakon u svoje ruke.

Na snimku se vidi kako je Ana L. namamila psa hranom, zavezala mu konopac oko vrata, odvukla do ograde i privezala tako da je došlo do gušenja nesretne životinje. Pri svemu tome, pas nije pokazivao nikakvu agresivnost već je samo pogledavao prema djetetu u nadi da će bar s te strane stići pomoć.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *