Čim majka izađe iz kuće, pakao je počinjao: Očuh Svakodnevno silovao maloljetnu pastorku

Čim majka izađe iz kuće, pakao je počinjao: Očuh Svakodnevno silovao maloljetnu pastorku

Proglašen je krivim da je prije godinu dana, u aprilu 2018. godine, u svojoj kući, silovao kćerku svoje supruge, i to u vrijeme dok je žena bila u prodavnici.

Novica B. (57) iz Smedereva osuđen je prvostepenom presudom Višeg suda u Smederevu na trinaest godina zatvora zbog silovanja maloljetne pastorke sa smetnjama u razvoju S. M. (14).

Vijeće Višeg suda u Smederevu, kojem je predsjedavao sudija Goran Mladenović, nakon postupka u kojem je bila isključena javnost, objavilo je u petak presudu. Novica B. je proglašen krivim da je prije godinu dana, u aprilu 2018. godine, u svojoj kući, silovao kćerku svoje supruge, i to u vrijeme dok je žena bila u prodavnici.

Novica je nekoliko mjeseci živio u vanbračnoj zajednici sa majkom maloljetne djevojčice, dok je dijete živjelo kod bake, i povremeno im dolazilo u posjetu. Iskoristio je odsustvo majke, kako se navodi, i silovao je djevojčicu, zaprijetivši da ne smije nikome da kaže, ili će, u suprotnom, ubiti i nju i njenu majku – pišu Novosti.

Poslije skoro mjesec dana, djevojčica se, ipak, povjerila majci, a potom su obje otišle u policiju i prijavile sve.
Ono što daje posebnu dozu surovosti ovome je činjenica da je riječ o djetetu sa poteškoćama u razvoju, dok je majka silovane djevojčice gluhonijema. Tokom postupka, uprkos svim dokazima vještačenja, Novica B. se branio da nije počinio krivično djelo, i da “to nikada ne bi uradio jer ima kćerke i unuke”.

Na prvostepenu presudu, okrivljeni ima pravo žalbe. Sud je najavio da će, nakon što presuda postane pravosnažna, od okrivljenog biti uzet uzorak za forenzičko-genetičku analizu, kako bi se pohranio u bazi podataka osuđenih za krivično djelo silovanja.

Okrivljenom Novici B. je, nakon jednomjesečnog pritvora poslije hapšenja, određen kućni pritvor uz elektronski nadzor. Ova mjera je na snazi i dalje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *