Otkrivena tajna čuvana desetljećima: Nećete vjerovati koje je pravo ime Alena Islamovića!

Otkrivena tajna čuvana desetljećima: Nećete vjerovati koje je pravo ime Alena Islamovića!

Na početku svoje muzičke karijere, po savjetu menadžera i izdavačke kuće, Alen Islamović odlučio je koristiti umjetničko ime koje zvuči primamljivije za publiku.

Pravo ime popularnog pjevača Bijelog dugmeta nije Alen Islamović, kako su u mediji do sada vjerovali, nego Alija, otkriva srbijanski Stars.

Prepoznatljivi hrapav glas, a uz to i odlične glasovne mogućnosti bile se siguran prolaz Islamoviću u muzički svijet sredinom sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Ali to ipak nije bilo dovoljno menadžerima i rukovodiocima diskografskih kuća, koji su savjetovali pjevaču da koristi drugo ime u javnosti, pošto njegovo nije baš “zvučno”.

Tako je Alija postao i do danas ostao Alen.

– Kada se desio uspon Divljih jagoda, grupe u kojoj je Islamović pjevao, čelnici nekadašnjeg Jugotona došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidjela.

Predložili su Aliji da počne koristiti umjetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veću popularnost među publikom.

On se malo nećkao, nije htio da mijenja svoje ime, ali brzo je popustio i poslušao savjet pretpostavljenih. Danas gotovo da niko ne zna da se Alen zapravo zove Alija, jer on nikada u javnosti o tome nije htio pričati -piše srbijanski portal.

Islamović je za Stars potvrdio da je njegovo pravo ime Alija.

– Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvijezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju – izjavio je pjevač.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *