P0TRESNE fotografije s mjesta pogibije četiri žene u blizini Sarajeva!

P0TRESNE fotografije s mjesta pogibije četiri žene u blizini Sarajeva!

U jučerašnjoj saobraćajki izgubile su život četiri žene na putu Sarajevo – Pale kada je automobil u kojem su se nalazile sletio u provaliju u kanjonu Miljacke. Tijela i olupina auta su izvučeni tek nakon nekoliko sati, a uzrok još nije poznat.

Život su izgubile Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić, uposlenice Osnovne škole “Kovačići”.

Izvlačenje tijela žena iz Miljacke po izuzetno nepristupačnom terenu trajalo je nekoliko sati, a u akciji su učestvovali pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, policajci MUP-a FBiH i MUP-a RS, ekipe Hitne pomoći, Gorska služba spašavanja i vatrogasaca, te nekoliko spasilačkih timova koji su svjedočili stravične fotografije.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Izvor/Foto: Avaz)
Ovo su Merima, Lejla, Almina i Mina koje su izgubile živote u saobraćajki! Krenule na sahranu kolegice, a završile u provaliji od 200 metara!

Nakon višesatne potrage, izvučena su tijela četiri žene iz korita rijeke Miljacke. U nesreći su stradale Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić, čije je tijelo zadnje izvučeno iz vozila.

Spasioci su iz Miljacke izvukli tijela četiri nastradale radnice sarajevske Osnovne škole ‘Kovačići’, potvrđeno je agenciji Srna.

Portparolka Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović izjavila je da su prvo izvučena dva tijela, a u vozilu pronađena još dva tijela stradalih.

Naglasila je da će nešto više u uzrocima nesreće biti poznato sutra.

U izvlačenju tijela su učestvovali Gorska služba spašavanja, vatrogasci i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U saobraćajnoj nesreći su poginule Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić – ranije je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba iz Osnovne škole ‘Kovačići’.

Školom je zavladala tuga, a uposlenici i učenici škole potreseni su ovim velikim gubitkom.

Nesreća se desila kod tunela Bulozi, iznad Darive – istočni ulaz i izlaz iz Sarajeva.

Radnice sarajevske škole su bile na putu ka Palama gdje su trebale prisustvovati sahrani svoje kolegice.

Automobil u kojem su se nalazile je sletio sa saobraćajnice u kanjon rijeke Miljacke.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *