Našao torbu sa 50.000 eura i odmah je vratio vlasniku: On mu je došao i rekao nešto neoprostivo

Našao torbu sa 50.000 eura i odmah je vratio vlasniku: On mu je došao i rekao nešto neoprostivo

Prije par dana smo imali jednu veoma zanimljivu situaciju u Srbiji, tačnije u srpskom gradu Nišu kada je jedan zaposlenik elektrane pronašao malu crnu torbicu punu novca i odmah pronašao vlasnika i vratio torbicu.

Prema zakonu, on ima pravo na 10% nađenog novca, a na kraju nije primio ni jedan jedini cent od žene, čiju torbicu je pronašao, a koja je uporno čitavo vrijeme govorila i tvrdila da novac nije uopšte njen. Slična se situacija dogodila i ovih dana, prenosimo vam sada priču u cijelosti.

Ova priča dolazi iz Srbije, a riječ je o čovjeku koji je pokazao svoju veličinu i poštenje, kao i onu ljudsku stranu čovjeka. Čovjek koji radi kao noćni čuvar u kafiću u Srbiji, po dolasku u redovnu radnu smjenu, našao je jednu torbu, koja uopće nije pripadala nikome od radnika.

Najprije je uzeo kompletnu vrećicu i otvorio je kako bi samo vidio je li unutra bilo kakvog opasnog predmeta ili neke druge eksplozivne naprave, prenosi pozitivmedia!

Kad je otvorio veliku crnu kožnu torbu, jednostavno se šokirao jer je u toj crnoj vreći vidio veliki broj eura. Ostavio ju je i nadao se da će vlasnik sam uskoro doći po nju.

Nakon nekog vremena, muškarac je tražio od članova obezbjeđenja da li su možda vidjeli tu vreću, a čovjeku koji ju je pronašao je u tom trenutku sišao kamen sa srca kada je konačno stigao pravi vlasnik i vratio mu odmah spornu vreću u kojoj je sve bilo i ništa nije falilo. Neuspjeh međutim, niti jedan cent nije dobio za sve to. Za sav napor, čovjek mu je samo zahvalio.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *