ŠTA SE DEŠAVA U VISOKOM? NATO veoma zainteresovan za Piramidu Sunca, otkriveni šokantni detalji

ŠTA SE DEŠAVA U VISOKOM? NATO veoma zainteresovan za Piramidu Sunca, otkriveni šokantni detalji

Sjevernoatlanstki savez NATO, čija je članica i Republika Hrvatska, očito je, ne šalje tek tako svoje visokopozicionirane časnike, tačnije generale u Visoko (BiH), a da taj najjači gospodarsko-političko-vojni Savez itekako vodi računa o suvremenim znanstvenim spoznajama kako piramide generiraju elektromagnetne i ultrazvučne zrake, odavno je poznato.

Bosanske piramide nalaze se nedaleko grada Visoko, a prema najnovijim istraživanjima datiraju iz daleke predbiblijske prošlosti. Najveća piramida u Bosni i Hercegovini je Piramida Sunca i prva je takve vrste u Europi, dok su Piramida Mjeseca i Piramida Bosanskog Zmaja znatno manje. Podsjetimo, detaljna istraživanja započela su 14. aprila 2006. godine pod ravnanjem američko-bosanskohercegovačkog istraživača dr. Semira Osmanagića, nakon što je profesor Senad Hodović istraživaču dr. Osmanagiću pojasnio sve o srednjovjekovnoj Bosni i kamenim ostacima srednkovjekovnog grada Visoko na Visočici, te kako se sa Visočice vide tri kraljevska stolna mjesta, a sama Visočica ima piramidalni oblik, što je rijedak fenomen. Nakon toga, istraživač dr. Semir Osmanagić dobija dozvolu mjesnih i državnih organa BiH za vršenje sondažnih bušenja koja ukazuju na mnogobrojne anomalije koje upućuju na to da se ispod brda Visoćica, točnije, njenog gornjeg dijela nalazi piramida.

Bosanskohercegovački neovisni istraživač s američkom putovnicom, dr. Semir Osmanagić je nastavio daljnja istraživanja vršeći satelitske i zračne snimke, te je uz pomoć geodetskih mapa utvrdio kako brdo Visočica ima piramidalan oblik te da su njene četiri strane okrenute prema stranama svijeta Istok, Zapad, Sjever i Jug, točno kako su i inače građene sve svjetske poznate piramide, među njima i one u Egiptu.

Nakon što je i jedan od najgledanijih svjetskih TV kanala Discovery Science Channel u svom čuvenom serijalu “Neobjašnjene misterije” (Unexplained Files) – sezona 2014./2015. informirao svjetsku gledateljsku publiku o piramidama u BiH, interes ozbiljnih svjetskih arheologa, povjesničara, egiptologa i stručnjaka za piramide u susjednoj nam državi je postao veliki, te je istraživanje uzelo ozbiljnog maha. Pored Piramide Sunca i Mjeseca, nakon satelitskih snimaka pronađena je i treća bosanskohercegovačka piramida Bosanskog Zmaja. Pritom je korišteno više satelitskih izvora visoke rezolucije (NASA-in LANDSAT – 7, Radarsat. Hyperion i Orbview/IKONOS&Quickbird).

Da cijela stvar bude još zanimljivija, znanstvenik dr. Amer Smailbegović, inače član Fondacije Arheološki park Bosanska piramida Sunca, analizirao je rezultate termalne inercije i na osnovu njih je zaključio kako brda Visočica (Bosanska piramida Sunca), brdo Plješevica (Bosanska piramida Mjeseca) i još dva uzvišenja predstavljaju anomalije, te se ona hlade brže od okoline zbog toga što su prisutni materijali manje gustoće, veće poroznosti i s unutrašnjim šupljinama i prolazima, a sve to utječe na gubitak topline koji je normalan za umjetne strukture.

U samo istraživanje su se uključili i svjetski priznati povjesničari, antropolozi, egiptolozi i arheolozi, te su također od 2006. godine na ovamo u tunelu nedaleko Visočice na Ravnama pronađeni kameni blokovi teški 5 tona za koje je utvrđen postotak kisika od 20,9 % što potvrđuje tezu o ventilacijskim sistemima unutar tunela u kojima postoje raskrižja pod kutom od 90 stupnjeva, a koja se također točno podudaraju sa stranama svijeta istok, zapad, sjever i jug. Naknadnom analizom Geodetskog zavoda BiH utvrđeno je kako su dužine svih stranica po 364 metra, te tvore jednakostranični trokut s po 60 stupnjeva na svakom kutu, te je potvrđeno kako je sjeverna strana orijentirana prema kozmičkom Sjeveru, odnosno postoje odstupanja od zemljopisnog Sjevera za 21’. Nadalje, u katastarskom uredu Općine Visoko potvrđeno je kako geodetski vrhovi triju piramida Sunca, Mjeseca i Bosanskog Zmaja čine jednakostranični trokut od po 60 stupnjeva, gdje nije bilo odstupanja ni za jednu minutu, a potvrđeno je uz pomoć satelitskih snimaka. Osim toga, otkrivena je i pojava ultrazvuka na pojedinim lokacijama kod svih triju piramida u Bosni i Hercegovini.

ZAPOVJEDNIK KOPNENE VOJSKE REPUBLIKE TURSKE I AMERIČKI GENERALI

Danas već bivši zapovjednik NATO-a u Bosni i Hercegovini, američki general Merle D. Hart s pratnjom od dvadeset i pet časnika Glavnog stožera NATO-a u BiH imao je priliku prije nepune dvije godine izbliza upoznati arheološke lokacije koje je prije toga samo prelijetao vojnim helikopterom. Postoje čak i informacije da posjet američkog generala Harta bosansko-hercegovačkim piramidama ima i drugu pozadinu, a ne samo njegovu znatiželju. Prilikom susreta sa svojim domaćnom, dr. Semirom Osmanagićem, general Hart mu je rekao: – Prateći izvješća zaključio sam da ste otkrićem ovih triju piramida mnogima stali na žulj!

U naknadnoj izjavi za medije, američki je zrakoplovni brigadni general Merle D. Hart istaknuo kako je inpresioniran do sad urađenim poslom na lokacijama bosansko-hercegovačkih piramida te da je iznenađen pozitivnom energijom kojima piramide zrače.

Brigadni general američke kopnene vojske Christopher J. Petty je 24. lipnja 2014. godine pred admiralom Bruceom W. Clinganom, zapovjednikom Savezničkog zapovjedništva združenih snaga NATO-a u Napulju, od brigadnog generala zračnih snaga SAD-a, Merle D. Harta preuzeo zapovijedanje nad stožerom NATO-a u Sarajevu, te je i on, malo zatim, također 14. novembra 2014. godine posjetio bosansku dolinu piramida i to zajedno s dvadeset najužih suradnika, visokopozicioniranih časnika iz armija Magjarske, Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Republike Turske, Bosne i Hercegovine, Republike Italije i drugih država.

Tokom obilaska s dr. Semirom Osmanagićem, američki brigadni general Petty i njegovi suradnici su imali prilike vidjeti tri lokacije: Belvedere, pretpovijesni podzemni labirint Ravne i betonske blokove na sjevernoj strani Bosanske piramide Sunca. U tijeku obilaska gosti su postavljali dr. Osmanagiću cijeli niz pitanja izražavajući i veliki interes za aktualne i za buduće aktivnosti Fondacije Arheološki park Bosanska piramida Sunca. Kad je posjeta svim lokacijama završila, američki je general Petty uručio dr. Osmanagiću zlatnik NATO-va Stožera i pritom mu se zahvalio na dosadašnjoj suradnji i stručnom vođenju riječima: “Imali smo priliku da nam domaćin bude najbolja moguća osoba – dr. Osmanagić. Nakon obilaska svih lokacija u prilici smo razmišljati o ovim provokativnim činjenicama i tzama. Siguran sam da ćemo itekako imati priliku o ovome diskutirati kad se vratimo u Stožer NATO-a, te ujedno ovom prilikom poručujem kako ćemo se vrlo skoro vratiti u novu posjetu.

Istraživanja lokaliteta u Bosanskoj dolini piramida su se nastavila kroz 2015. godinu, a bi u iznenadan posjet lokalitetu stigao nitko drugi nego glavni zapovjednik kopnenih postrojbi armije Republike Turske. U petak, 5. veljače ove godine turski general i zapovjednik kopnene vojske Salih Zeki Çolak, u čijoj pratnji je, osim njegove supruge bio i Veleposlanik Republike Turske u Republici Bosni i Hercegovini Cihad Erginay, te brigadir armije Republike Turske Avtug Seker, inače vojni izaslanik Republike Turske u Republici BiH. Domaćin delegaciji iz Republike Turske bio je osobno voditelj projekta istraživanja dr. Semir Osmanagić.

Po izlasku iz tunela Ravne, glavni zapovjednik kopnene vojske Republike Turske, general Salih Zeki Çolak je javno izjavio: “Obilazak Bosanske doline piramida sam upriličio na preporuku jednog našeg umirovljenog generala koji je ovo mjesto posjetio prije mene. Često putujem po svijetu, ali je moj dolazak ovdje nešto posebno za mene.

Ovo otkriće još uvijek nije dovoljno poznato u Republici Turskoj, ali budite sigurni da će se, kada se vratimo kući, o Bosanskoj dolini piramida pročuti još više. Uvjeren sam da će poslije toga, ako Bog da, biti i više posjetitelja iz Republike Turske. Naša Vlada organizira seminare i švicarskom gradu Davosu, u cilju promocije kulturno-povjesnih znamenitosti, kao što je, primjerice, lokacija najstarijeg hrama na svijetu, Gobekli Tepe. Iskreno se nadam kako će i bosnasko-hercegovačka Vlada uložiti napore u cilju većeg promoviranja ovog otkrića u svijetu, kako bi ovaj lokalitet nedaleko grada Visoko postao jedno od najvažnijih mjesta na planeti Zemlja”.

Supruga generala Çolaka vidno impresionirana viđenim izjavila je: “Duboko sam sigurna kako će čovječanstvo u bliskoj budućnosti imati veliku potrebu za ovim mjestom i da će jednog dana ljudi govoriti… sreća pa je dr. Semir Osmanagić otrio sve ovo!”

Sjevernoatlanstki savez NATO, čija je članica i Republika Hrvatska, očito je, ne šalje tek tako svoje visokopozicionirane časnike, točnije generale u Visoko (BiH), a da taj najjači gospodarsko-političko-vojni Savez itekako vodi računa o suvremenim znanstvenim spoznajama kako piramide generiraju elektromagnetne i ultrazvučne zrake, odavno je poznato.

U međuvremenu je hrvatski fizičar Slobodan Mizdrak iz Zagreba, koji pred kamerama vrši mjerenja elektromagnetizma, na prilaznom platou bosanske Piramide Sunca utvrdio kako instrumenti pokazuju odsustvo elektromagnetskog polja, da bi na vrhu same piramide izmjerio frekvenciju od 26-32 kHz, sa snagom od 2,2 V. On za to nema znanstvenog objašnjenja, jer smatra kako ova elektromagnetska zraka jednostavno ne bi trebala biti ovdje, po svim validnim znanstvenim analizama i razmišljanjima do danas.

Nadalje, znanstvena istraživanja se i dalje vrše, pa je nedavno dopremljen i specijalni dron (bespilotna letjelica) koji je sa sobom nosio najmodernije tehnički opremljene kamere i druge osjetljive aparate za mjerenje elektromagnetizma iznad piramide, te je tijekom snimanja izmjereno da se snaga elektromagnetne zrake povećava kako se dron udaljava od vrha piramide. Tako je na visini od osmanaest metara iznad vrha Bosanske piramide Sunca izmjerena najveća snaga u voltima.

To je bio drugi šokantni energetski fenomen koji je itekako odjeknuo među znanstvenicima svijeta, ali i među visokopozicioniranim časnicima NATO-a u BiH koji su, očito je, ozbiljno uzeli u razmatranje sve tri piramide. Sve to je još više dalo na ozbiljnosti izjave dr. Osmanagića koju je on već nekoliko puta izjavio, a to je da je Bosanska piramida Sunca najveća i najstarija piramida na svijetu čije je radiokarbonsko datiranje dokazalo starost od 29.200 godina, što je čini ujedno i najstarijom do danas otkrivenom strukturom na planeti Zemlja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *