DJEVOJKA ZA POŽELJETI! Ima svoj traktor, vrijedno radi, a uz to je vrlo atraktivna!

DJEVOJKA ZA POŽELJETI! Ima svoj traktor, vrijedno radi, a uz to je vrlo atraktivna!

Vedrana Poletar (20) upravlja sama svim strojevima, svaki dan je u polju, sama istovaruje gnojivo.
Vedrana je ljubav prema zemlji naslijedila od roditelja. Radim ono što volim, ono što me ispunjava nije mi nimalo teško ujutro rano ustati i do kasno raditi, jer to uistinu volim.

Nakon završene komercijalne škole bilo je ili ići dalje na fakultet ili ostati sa svojima i obrađivati zemlju. Ovo drugo me privuklo i odluka je bila definitivna. Ostajem orati zemlju i proizvoditi hranu – započela je priču laslovčanka Vedrana Poletar (20) koja je s 18 godina postala vlasnica  svoje forme.

vedrana-poletar1-960x600

Vrijedna djevojka, za sebe kaže da baš i ne voli večernje izlaske, a i odabir garderobe prepustila je svojoj mlađoj sestri. Mrzim to oblačenje, mada priznajem da i to ponekad volim, ali najbolje se osjećam u trapericama i majici dok sam za upravljačem jednog od mojih radnih strojeva – kaže Vedrana.

Svakog dana ona poljima po istočnoj Slavoniji tjera svojih 160 konja zarobljenih u njenom traktoru John Deere, a iza njih ostaju nepregledne duge brazde na 12 hektara njenog imanja na kojemu uzgaja žitarice i uljarice. Osim ratarstva ova se djevojka bavi i voćarstvom, ima šljivik s oko stotinjak stabala

Vedrana je krenula stopama svojih roditelja Gordane i Tibora. To je tačno, samo treba znati što i kako raditi. Nikada mi nije palo na pamet da bi se moglo obogatiti preko noći, svjesna sam da je to težak i pomalo nesiguran posao kakva je proizvodnja pod vedrim nebom, ali ako se hoće sve se može.

vedrana-feat-696x464

Prijavila sam se za potporu EU-a za mlade poljoprivrednike i prošla sam na natječaju odobrena su mi sredstva, od blizu 53 000 eura . Ntko bi si kupio novi skupocjeni automobil, a ja o tome nisam niti razmišljala, moj je san bio kupiti traktor i to sam ostvarila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *