U SUBOTU VELIKA POTRAGA, NADAJU SE NAĆI BAREM TIJELO dječaka Ibrahima M. (6) koji je upao u potok

U SUBOTU VELIKA POTRAGA, NADAJU SE NAĆI BAREM TIJELO dječaka Ibrahima M. (6) koji je upao u potok

Nakon četvrtog dana potrage za šestogodišnjim Ibrahimom Mešeljevićem koji je 14.05.2019. godine vozeći bicikl pao u nabujalu Mračajsku rijeku još uvijek nema pozitivnih vijesti.

Za subotu 18.05.2019. godine, planirana je velika vodeno-kopnena akcija potrage u kojoj bi osim službi Civilne zaštite i GSS-a trebao učestvovati i veliki broj građana Žepča i okoline.

Iz Službe za spašavanje Kantonalne uprave Civilne zaštite pozivaju punoljetne i fizički sposobne volontere da se u odgovarajućoj odjeći i obući u subotu u 08:00 sati na ušću Mračajske rijeke u Bosnu pridruže ovoj akciji.

Također, iz SNIK-a “ATOM” pozivaju sve koji hoće da pomognu u dvije velike potrage (Begov Han i Zavidovići) koje se planiraju organizovati i sa kopna i na vodi, u subotu 18.05.2019., da se prijave na broj 062-803-388, radi pravljenja rasporeda.

Podsjetimo, nakon trenutka kada je dječak upao u potok i izgubio mu se svaki trag, scene na licu mjesta nisu nikoga ostavile ravnodušnim. Plač i jecaj porodice, ledili su krv u žilama prisutnih.Niko nije mogao ostati imun ni na momenat kada je iz nabujalog potoka izvučen dječakov bicikl.

Majka dječaka Ibrahima odmah je skočila za svojim sinom u nabujali potok, zamalo ga je spasila.

– Uspjela ga je uhvatiti za ručicu, ali joj se otgnuo. Zatim je skočio u potok moj brat Jusuf, međutim, nisu ga uspjeli spasiti – izjavio je ranije rođak Adnan Mešeljević.

Roditelji dječaka. usljed pretrpljenog šoka zbog tragedije koja im se desila, bili su hospitalizirani u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *