HOROR NA VIKENDICI KOD TUZLE: Žene naišle na leglo zmija otrovnica! (FOTO)

HOROR NA VIKENDICI KOD TUZLE: Žene naišle na leglo zmija otrovnica! (FOTO)

U Tušnju (Tuzla, BiH) iznad Rudnika soli danas se oko 11 sati odvijala prava drama, javlja čitateljka portala Doznajemo.com i donosi neke pojedinosti.

Žene su iskoristile današnji lijep i sunčan dan kako bi kod vikendice malo uredile zelenu površinu, kada ih je dočekao šok!

Naime, sunce i toplo vrijeme je izmamilo i zmije, koje su izgmizale iz oluka, a bilo ih je veći broj, navodi žiteljka Grada Soli.

  • Desilo se to na 2 metra od vikendice. Mislimo da je u pitanju zmija šarka, jedna od otrovnica koje obitavaju na našim prostorima.

Likvidirane zmije zabilježile su na fotografijama…

KAKO SE ZAŠTITITI? Niko ne voli sresti zmiju, pogotovo otrovnicu i to u vrtu ili ispod auta, sklupčanu u garaži, soda bikarbona tu može pomoći.

Sodu nemojte prašiti, nego je sipajte u malim hrpicama u razmacima od jedan do dva metra. Možete je sipati po vrtu, travi, betonskim površinama, ili bilo kojoj drugoj podlozi, pa čak i po krovu.

Naime, do djelovanja dolazi kada soda počne da prima vlagu, ispušta miris koji ne osjeti naš nos, ali zmije ga jednostavno ne podnose.

Također, i jak miris naftalina smeta zmijama. Zbog toga ga stručnjaci preporučuju kao sredstvo kojim može da se zaštiti okolina kuće od ovih gmizavaca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *