PRIČA IZ ŽIVOTA: Silovao je brat, rodila sa 12 godina, a sad živi bez svoje kćerke (FOTO)

PRIČA IZ ŽIVOTA: Silovao je brat, rodila sa 12 godina, a sad živi bez svoje kćerke (FOTO)

“Rodila sam kad mi je bilo 12 godina, dijete je bratovo. Danas, kada sam dobila drugu kćerkicu…”

Može se razumjeti kakve je sve pomiješane emocije imala Tressa Middleton u trenutku kada je dobila svoju tek rođenu bebicu. Bujica majčinske ljubavi koju je osjetila kada je svoju tek rođenu kćerkicu privila uz svoje grudi, bila je pomiješana s žudnjom i žaljenjem…

Jer, danas 24-godišnja Tressa je mama kakve nema u Velikoj Britaniji!

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

2006. godine ona je bila najmlađa mama u ovoj zemlji, nakon što je s 12 godina rodila, a trudnoća je bila posljedica silovanja od strane rođenog brata Jasona, tada 16-godišnjaka.

Učenica Tressa tada je morala dati svoju kćerkicu na usvajanje i nije nikad prestala misliti o njoj. Tako da u trenutku kada pozira s svojom drugom bebom Arihannom i partnerom Darrenom Youngom (31), njen osmijeh krije i duboku čežnju.

I ona priznaje da je joj je biti majka po drugi put bilo u isto vrijeme i gorko i slatko iskustvo.

– Osjetila sam čistu sreću u trenutku kad se Arihanna rodila. Jer, bilo je trenutaka kada sam mislila da nikad neću imati drugo dijete – priznaje Tressa.

– Ali u isto vrijeme osjećam i krivicu. Jer Arihanna je sa mnom, a starija kćerka nije.

– Ona je još uvijek prva stvar na koju pomislim svakog jutra kada se probudim i zadnja stvar na koju mislim prije nego što ću utonuti u san. Volim je tako mnogo i ne mogu biti potpuno sretna bez nje. Slama mi srce pomisao da će Arihanna odrastati bez svoje starije sestre.

Tressa i Darren dobili su Arihannu 6. oktobra, nakon dugog, gotovo cjelodnevnog porođaja.

Danas ona govori o prinovi prvi put, u domu u kojem ima dosta slika kćerke čije je rođenje prije 12 godina ovaj slučaj dovelo na naslovnice medija. Osim fotografija, čuva i druge uspomene na svoju prvorođenu kćerkicu.

– Arihanna će uvijek znati da ima stariju sestru. Već sada joj govorim o tome, iako vjerovatno ne razumije sve. To neće biti tajna. Nadam se da će se njih dvije jednog dana sresti – iskrena je Tressa kada kaže kako misli da bi joj to bila najvažnija stvar na svijetu.

Terezu je silovao brat Jason (na fotografiji stoji u pozadini)

Ona je odlučna da svojoj kćerki omogući sretno i bezbrižno djetinjstvo, kakvo sama nije imala. Tressina mama, naime, borila se s pićem i drogama. Njen brat Jason počeo ju je se*sualno uznemiravati kada joj je bilo 7 godina, a četiri godine kasnije ostala je trudna nakon silovanja.

– Voljela sam moju majku, znam da je ona željela najbolje za nas, ali jednostavno se borila da to postigne. Željela sam samo imati normalno, uobičajeno djetinjstvo. Nisam mogla mami govoriti o onome kroz šta sam prolazila, jer je ona imala previše i svojih problema.

A problemi su se nastavili i kod Tresse. Očito pod uticajem svega što joj se dešavalo kao djetetu i ona je upala u problem narkomanije. Uspjela se «očistiti» i započeti drugačiji život s Darrenom, zatrudnjela je 2012. godine, ali je došlo do spontanog pobačaja. Samo tri dana kasnije joj je umrla i majka, u dobi od 41 godine, od teške upale pluća.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *