UMRLA ŽENA (33) KOJU JE U ŠUMARKU slomljenim drvenim štapom brutalno silovao serijski silovatelj

UMRLA ŽENA (33) KOJU JE U ŠUMARKU slomljenim drvenim štapom brutalno silovao serijski silovatelj

Hrabra žena preminula je od strašnih povreda koje je doživjela tokom «nehumanog» silovanja prije nešto više od dvije godine.

Tada 31-godišnju Anu Barminu (Анна Бармина) serijski se*sualni prestupnik po imenu Gizar Zijangarjev (Гизар Зиянгареев) odvukao je u grmlje i uz prijetnju nožem silovao slomljenom granom drveta.

Dogodilo se to u Ufi (Rusija) i slučaj je šokirao čitavu zemlju.

Doktori su naveli kako su praktično svi unutrašnjih organi Barmine bili oštećeni u ovom brutalnom napadu. Dobila je srčani udar i pala u komu, te je priključena na aparate. Ove sedmice izgubila je bitku za život.

Barmina je napadnuta dok se pješke, kao i obično, vraćala kući

Dok je ležala na postelji izgubila je 30 kilograma, i živa nije napustila bolnicu u Ufi, na zapadu Rusije.

Ovih dana nezadovoljstvo javnosti izazvala je i najnovija vijest o Zijangarjevu. Naime, ubici i silovatelju je 23-godišnja zatvorska kazna smanjena za jedan mjesec.

Posebno su ljudi ogorčeni zbog toga što je Ana bila jedna od četiri žene koje je ovaj muškarac silovao 2015. godine u toku samo jedne sedmice i to nakratko nakon što je pušten iz zatvora zbog ranijih se*sualnih napada na komšinicu i jednu maloljetnicu.

Familija Barmine je ogorčena, kako tvrde, blagom kaznom za silovatelja i ubicu, a Sud je inače pri ublažavanju kazne imao u vidu da on ima troje djece te majku koja je ovisna o tuđoj pomoći.

Mediji citiraju izvor iz policije, odnosno jednog istražitelja koji tvrdi da Zijangarjev tokom razgovora s njim nije pokazao ni trunku kajanja za ono što je učinio.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *