“Zatekao svoju Azru sa Enverom u kući” NA NJENOM TIJELU NAŠLI SU 20 RANA, NA NJEGOVOM 10 VIŠE

“Zatekao svoju Azru sa Enverom u kući” NA NJENOM TIJELU NAŠLI SU 20 RANA, NA NJEGOVOM 10 VIŠE

U Okružnom sudu u Prijedoru počelo je suđenje Aliji Hrustiću (49) iz Kamičana kod Prijedora optuženom da je 27.05. prošle godine u Srednjim Jakupovićima kod Prijedora nožem i sjekirom iskasapio bivšu suprugu Azru Hrustić (35) i Envera Halilagića (41) iz Bihaća kojeg je zatekao s njom.

Kako su nakon zločina tvrdili mještani, koji Aliju poznaju, riječ je, inače, o mirnom muškarcu, za kojeg se nikad ne bi reklo da bi mogao nešto ovako učiniti.

Podsjećamo, Azra je nekoliko mjeseci ranije napustila Aliju. Sa starijim sinom smjestila se kod jedne starije mještanke u Srednjim Jakupovićima. Vodila je brigu o njoj, a ova joj je zauzvrat dala smještaj. U međuvremenu je podnijela i zahtjev za razvod braka s kojim se Alija nije mogao pomiriti.

U toj kući dogodilo se dvostruko ubistvo.

Obdukcija urađena u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluci pokazala je da je na tijelu Azre bilo 20 rana od noža i sjekire, a na tijelu Halilagića deset više.

Nakon ubistva Hrustić se sam predao policiji u Kozarcu, nakon čega mu je određen i pritvor u KPZ “Tunjice” kod Banje Luke gdje se i danas nalazi. 

Suđenje Hrustiću treba biti nastavljeno idućeg mjeseca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *