SIN RATKA MLADIĆA: “Moj tata je na umoru”

SIN RATKA MLADIĆA: “Moj tata je na umoru”

Zdravstveno stanje Ratka Mladića je loše i blizu je srčanog i moždanog udara, tvrdi njegov advokat Branko Lukić, a prenosi Kurir.

Prema riječima Mladićevog advokata, snimke njegovog mozga danas se bitno razlikuju u odnosu na 2017. godinu i degenerativne promjene sve su veće.

“Pokušao sam uvjeriti predsjedavajuću i reći joj koliko su alarmantne vijesti za zdravlje generala Mladića. Mi želimo da u Haagu čuju kakvo je stvarno stanje, a ako bi se to dogodilo, vjerujem da bi se naši zahtjevi odmah usvojili”, naglasio je Lukić.

Sin Ratka Mladića, Darko Mladić, objasnio je da je za sada potvrđeno kako osuđeni ratni zločinac ima aritmiju.

“Priznali su da je riječ o aritmiji, ali je konstatirano da to nije opasno. Te aritmije zapravo izazivaju možda udare, ili može izazvati srčani udar. Sve to zapravo predstavlja suštinu našeg odnosa s Haagom”, kaže Mladić.

On je također podsjetio da je obitelj i ranije imala jako lošu suradnju s Haaškim sudom po pitanju nekih organizacijskih stvari.

“Mi smo uoči prvostupanjske presude imali veliku medijsku kampanju da naši liječnici odu tamo, onda kad su došli nisu im dali unijeti neke osnove stvari koje bi pomogle u dijagnostici, također im nisu dozvoljavali korištenje aparata za EKG. Ti problemi i danas postoje. Ono što su nam naši liječnici i liječnici iz Rusije najavili je da će se njegovo stanje pogoršavati i to mi gledamo svaki dan”, govori Darko.

“On je prihvatio situaciju u kojoj se nalazi i bori se s time”, tvrdi sin ratnog zločinca dodajući da mu neki liječnici govore kako se nalazima manipulira.

“Kao da neko onemogućuje preciznu dijagnostiku nalaza u proteklom razdoblju. Mi vidimo da se snimke znatno razlikuju od 2015. do danas. Snimke su nastale na različitim kanalima, pa se ne može sve vidjeti. Nakon toga, naravno da nemate povjerenja u takve stručnjake”, zaključuje Darko.

Podsjetimo, nakon što je 11 godina proveo u bijegu ratnom zločincu se od 2012. sudilo po 11 tačaka optužnice. Ratko Mladić 2017 godine dobio je doživotnu kaznu zatvora. Pojašnjavajući presudu, sudac Orie kazao je:

– Najmanje od 1994. do ljeta 1995. optuženi je otvoreno govorio kako se želi osvetiti muslimanima iz Srebrenice te kako bi ‘oni davno nestali’ da se nisu upetljale zapadne sile i međunarodna zajednica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *