DIJANA JE U 27. GODINI SASVIM SLUČAJNO SAZNALA DA BOLUJE OD RAKA: Evo zbog kojeg simptoma se javila ljekaru, ŽENE OPREZ!

DIJANA JE U 27. GODINI SASVIM SLUČAJNO SAZNALA DA BOLUJE OD RAKA: Evo zbog kojeg simptoma se javila ljekaru, ŽENE OPREZ!

Tridesettrogodišnja Dijana Milojković preminula je juče od invanzivnog raka materice nakon šestogodišnje borbe sa ovom bolešću. Prije tri godine jedna od najljepših žena u Srbiji pričala je u Jutarnjem programu televizije “Pink” kako je saznala za bolest.

– Saznala sam sasvim slučajno na rutinskoj kontroli, na koju sam otišla zbog poremećaja u ciklusu. Bila sam sigurna da nije ništa strašno. Smatrala sam da je to posljedica stresa ili česte promjene klime. Apsolutno mi nije padalo na pamet da za to postoji neki ozbiljan razlog – ispričala je Dijana.

Kada je saznala za dijagnozu, imala je samo 27 godina, a saznanje je došlo kao hladan tuš.

misica2

– U trenutku kada su mi tako direktno i surovo saopštili vijest – bila sam iznenađena. Doktor mi je izgovorio pravo u lice: “Boluješ od invanzivnog karcinoma”, pa je rekao i neke stvari koje smatram da nisu bile etičke, poput: “Sada spasavamo živu glavu, zaboravi na sve, samo je glava u pitanju”.

Dijanu je tada još nešto jako iznenadilo – nije se uplašila!

– Ni sama nisam mogla da pretpostavim da ću tako odreagovati jer znam kako sam ranije reagovala kada bih čula da neko drugi ima karcinom. Rekla sam sebi “ok, to je to”. Imam za cilj da izađem iz svega ovoga kao pobjednik. Doktor mi je, takođe, rekao da u narednih godinu dana ne planiram ništa, dok sam ja samouvjereno mislila da pretjeruje i da će to već za tri mjeseca biti u redu. Međutim, onda sam tek vidjela koliko ozbiljnog protivnika imam i da to nije baš tako lako.

U toku dijagnostike, Dijanina bolest je malo uznapredovala, pa operacija nije dolazila u obzir. Da jeste, njeno liječenje bi bilo mnogo lakše.

– Odmah su me poslali na zračenje. Imala sam 25 spoljašnjih i 4 unutrašnja zračenja. Mislila sam da je sada sve gotovo, ali onda sam primijetila da su mi limfne žlijezde bile uvećane. Vjerovala sam da je to posljedica zračenja. Onda me je doktor poslao na PET skener, gdje sam otišla potpuno sigurna u sebe i svoje zdravlje.

mis

Nažalost, PET skener je pokazao metastaze. Tada je u Dijani proradio inat.

– Ja sam vedrog duha, pozitivna, optimista, u životu nisam psihički pala, a kamoli ovo kad mi se desilo. Kada sam vidjela rezultate, kao da mi je proradio neki inat. Da li je moguće da nije kraj poslije svega što sam prošla?

Borbu je do posljednjeg dana hrabro nastavila! Dijana, mis Evrope iz 2014. godine, svojim odnosom prema borbi sa rakom inspirisala je hiljade ljudi koji se ugledaju na nju.

Poslije duge i teške borbe sa rakom preminula je 22. jula u 33. godini. Sahrana će biti održana u četvrtak, 25. jula, u njenom rodnom mjestu – Ćupriji.

(Telegraf.rs)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *