OTKAKO MAŽEM OVAJ SASTOJAK PO STRAŽNJICI, AKNE SU NESTALE: Ovaj trik će vam olakšati život, bez stida OBUCITE BIKINI!

OTKAKO MAŽEM OVAJ SASTOJAK PO STRAŽNJICI, AKNE SU NESTALE: Ovaj trik će vam olakšati život, bez stida OBUCITE BIKINI!

Iako ih možda smatrate sramotnima, akne na stražnjici su poprilično uobičajena pojava koje se možete riješiti. 

Dermatolog Gabriel Serrano otkrio je osnovne savjete koji će vam pomoći da se riješite prištića na ovom dijelu tijela i da spriječite njihov povratak. 

Kako tvrdi Serrano, akne na stražnjici mogu nastati zbog mnogih faktora kao što su bakterije, znojenje, preuska odjeća koja ne dopušta koži da diše, loši materijali i slično. 

akne-na-zadnjici-600x381

Uz to, osobe s jače izraženim dlačicama su podložnije nastanku prištića, a posebice ako na kožu nanosite teže kreme koje zatvaraju pore. Ipak, prištići na stražnjici mogu nastati i zbog hormonalnog poremećaja ili genetike. 

Prva i osnovna stvar koju dermatolog Serrano ističe je da ni u kojem slučaju ne istiskujete prištiće na stražnjici jer će to pogoršati situaciju i povećati upalu. 

Umjesto istiskivanja, tretirajte to područje kemijskim pilinzima koji sadrže glikolnu ili salicilnu kiselinu te nakon toga nanesite umirujuću gel kremu koja sadrži Aloe veru. 

aloe-bottle

Nikako nemojte koristiti mehaničke pilinge jer su oni vrlo abrazivni te će samo oštetiti vašu kožu. 

Uz piling i umirujuću kremu, dr. Serrano savjetuje da prije tuširanja nekoliko minuta sjedite na vrućem mokrom ručniku kako bi se pore otvorile te kako bi sastojci iz pilinga bolje prodrli kroz vašu kožu. Također, pranje tijela obavite nakon pranja kose kako se ostaci šampona i regeneratora ne bi zadržali na vašoj stražnjici. 

aknezadnjica

Da biste spriječili povratak prištića, dr. Serrano ističe da biste trebali nositi što prozračnije materijale te što manje sjediti kako bi vam koža i na tom dijelu tijela bolje disala. Naravno, pripazite i na redovnu higijenu, osobito nakon tjelovježbe ili bilo kakve aktivnosti koja uključuje znojenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *