PLAČ I JECAJI ODJEKUJU OVIM BH GRADOM: Četiri porodice zavijene u crno, danas su se zauvijek oprostili od Sare

PLAČ I JECAJI ODJEKUJU OVIM BH GRADOM: Četiri porodice zavijene u crno, danas su se zauvijek oprostili od Sare

cijeloj Mačvi danas je tuga. Iz svake kuće u Mačvanskom Pričinoviću poneko je otišao na sahranu Sari, koja je u subotu zajedno sa Miodragom, Ivanom i Tanjom poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći u selu Tabanović, desetak kilometara od Šapca.

sssaaa

Na mjestu gdje su se ugasila četiri mlada života od 18 do 20 godina zapaljene su svijeće i cvijeće. Pored njih položen betonski stub javne rasvjete, u koji je naposljetku udario automobil koji je vozila Sarina sestra Maja, L. (20), koja je ujedno i jedina preživjela u ovoj nesreći i nalazi se u bolnici s teškim tjelesnim povredama, prenosi Kurir.

Mještani ispred čijih kuća se dogodila stravična nesreća su i dalje u šoku. Samo odmahuju rukom. U centru Mačvanskog Pričinovića desetak mladih sa svijećama u rukama okupljaju se da krenu na sahranu. Očiju crvenih od suza, i dalje ne mogu da prihvate bolnu istinu da njihove drugarice više nema.

– Ne možemo da vjerujemo da je više nema. Mi smo se ovdje svi družili, neko sa Majom, neko sa Sarom. Svi se znamo. Zajedno smo išli u školu. Strašno je to što se dogodilo – priča u suzama jedna od drugarica.

1930311-1930303-1930259whatsappimage20190728at14-39-37editcopy-edit-ls

Sara je završila treći razred Medicinske škole u Šapcu i u utorak je trebalo da proslavlja punoljetstvo. Nije ga dočekala. Zajedno s njom u smrt je otišla i Tanja, najbolja drugarica iz razreda, rodom iz Klenja kod Bogatića. U trenutku nesreće Sara je sjedila iza sestre Maje, koja je vozila. Na zadnjem sjedištu bili su Miodrag i Ivana, dok je Tanja sjedila na prednjem sjedištu. Od siline udara, Sara i Tanja su ispale iz auta i zadobile najteže povrede.

– Jednostavno, one su najgore prošle i nije se moglo čekati sa sahranom. Strašno je to izgledalo, tako pričaju oni koju su vidjeli – kažu mještani ovog mačvanskog sela potreseni tragedijom kakva se ne pamti. Maja, koja je jedina preživjela ovu strašnu nesreću, i dalje je u šabačkoj bolnici, jer je zadobila teške tjelesne povrede. Sada se svi za nju mole da preživi.

sssaaa

– Ja sam sa Majom išla u školu. Čule smo se s njom, ona je dobro – priča jedna od drugarica.

Četvero mladih družilo se od najranijeg djetinjstva, a kasnije kroz školu Sara je upoznala Tanju koja je ovdje dolazila. Poslije svadbe na kojoj je, tek doputovao iz Beča, bio Miodrag, svi su krenuli u grad. Kada su se vraćali, automobil u kom je bilo petero mladih sletio je s puta, najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine, i udario u betonski stub. Tada je život izgubilo njih četvero, dok se Maja nalazi u bolnici. Ova tragedija zavila je u crno dva sela, Mačvanske Pričinoviće i Klenje, odakle je nastradala Tanja. Ona i Sara bile su najbolje drugarice iz srednje škole. Zajedno su otišle u smrt.- Ja ovakvu tragediju ne pamtim. Sve nas je strašno pogodilo. To su bila divna djeca, iz čestitih porodica, lijepo vaspitana. Ja i dalje ne mogu da vjerujem – priča jedan od komšija, prenose mediji. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *