VANREDNO STANJE U REGIONU, POŽAR SE ŠIRI PREMA KUĆAMA: Vrši se evakuacija, slijedi BESANA NOĆ, ali postoji VELIKI PROBLEM!

VANREDNO STANJE U REGIONU, POŽAR SE ŠIRI PREMA KUĆAMA: Vrši se evakuacija, slijedi BESANA NOĆ, ali postoji VELIKI PROBLEM!

Požar i dalje bijesni kod Šibenika, munjevito se širi i pred vatrogascima je besana noć. 

Situacija u mjestu MIhaljevići je kritična. Kako javlja reporter N1 televizije, stanovnici tog sela trenutno se evakuiraju. Vjetar je još pojačao, a vatra je stigla na pedeset metara do kuća. 

Na požarištu južne Dubrave kod Šibenika vatrogasci su večeras raspoređeni u naseljima Dubrave, te ne području općine Bilice u naseljima Lugovići, Mihaljevići i Jurasi kako bi zaštitili kuće od vatrene stihije koja se širi i prema vjetrenjačama na brdima Debeljak i Krtolin, a u pomoć im dolazi još vojnika.

Ozlijeđeni vatrogasac koji se nagutao dima je dobro i pušten je kući.

Na terenu je oko 150 vatrogasaca

“Trenutno je na terenu oko 150 vatrogasca koji su spremni tokom noći  braniti kuće  od vatrene stihije, a očekujemo  angažman i dodatnih vatrogasne snaga te će na terenu tokom noći biti oko 200 vatrogasaca”, rekao je za Hinu zapovjednik šibenske Javne vatrogasne postrojbe Volimir Milošević.

On je kazao kako vjetar razbuktava vatru u više pravca te se osim prema naseljenim mjestima usmjeravala i prema vjetrenjačama vjetroelektrana na brdima  Debeljak i Krtolin,  što stvara nove poteškoće na požarištu.

tan2019-7-21-121756332-2-1000x0

Prema priopćenju Ministarstva obrane, upućena su još 24 pripadnika Hrvatske vojske te je trenutačno angažirano ukupno 50 pripadnika Hrvatske kopnene vojske. Uz 120 vatrogasaca s 40 vozila, požar na toj lokaciji gasila su četiri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802.

Požar na području južne Dubrave kod Šibenika koji je planuo nešto iza 13.30 sati zahvatio je kilometre guste borove šume. Zračne snage motale su se povući s požarišta čim je pao mrak, a vatrogasci i vojska na terenu se bore s požarom koji na velikoj površini i u više krakova plamti u gustoj borovoj šumi. Vatrogasci i vojska će, sudeći prema situaciji, na terenu ostati cijelu noć.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *