NAKON SILOVANJA TINEJDŽERKE (13) KOD RINGIŠPILA: Sud izrekao kazne za Adnana i Elmedina

NAKON SILOVANJA TINEJDŽERKE (13) KOD RINGIŠPILA: Sud izrekao kazne za Adnana i Elmedina

Vrhovni sud Republike Srpske (RS) pravosnažno je osudio Elmedina Talića (24) i Adnana Hasanovića (25) iz Zavidovića na po osam godina zatvora zbog obljube nad tada 13-godišnjom devojčicom.

Presuda je izrečena nakon što je Vrhovni sud RS, kao neosnovane, odbio žalbe branilaca dvojice optuženih i potvrdio prvostepenu presudu koju je izrekao Okružni sud u Doboju, javljaju Novosti.

Zajedno s njima na osam godina zatvora osuđen je i Mirza Marušić (21), čiju je žalbu Vrhovni sud RS uvažio, pa je ukinuo prvostepenu presudu i postupak vratio na novo suđenje.

U presudi se navodi da su optuženi u osmom mjesecu 2017. godine imali se*sualni odnos sa tada 13 godišnjom devojčiom, iako su znali da se radi o djetetu. Zločin se dogodio tokom crkvenog zbora u dobojskom selu Kožuhe. Optuženi su radili na ringišpilu, na kome su prodavali karte za vožnju, pri čemu su i upoznali maloljetnicu.

Osim trojice optuženih, prijava je podnesena i protiv I.B. iz Zavidovića koji nije bio dostupan istražnim organima, jer se nalazio na privremenom radu u inostranstvu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *