Šta je Šaban govorio na srpskom nakon nesreće? 5,5 MJESECI NAKON TRAGEDIJE ISPLIVALA ISTINA

Šta je Šaban govorio na srpskom nakon nesreće? 5,5 MJESECI NAKON TRAGEDIJE ISPLIVALA ISTINA

Doktor koja je vodila tim je, kako je nedavno objavio Tanjug, potvrdila da je Šaulić sam izašao iz kola, bio svjestan i govorio…

17. februara ove godine, u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, poginuo je nekrunisani kralj narodne muzike Šaban Šaulić (68). Na autoputu kod Bielefelda se u automobil u kojem je bio Šaban zakucao drugi vozač velikom brzinom.

Podlegao je i Mirsad Kerić (43), muzičar i klavijaturista, koji je bio za volanom automobila u kojem je poginuo Šaban.

Ni Kerić, ni Šaulić, nisu preminuli na licu mjesta. Kada je riječ o medicinskoj pomoći, pruženoj Šauliću, doktor koja je vodila tim je, kako je nedavno objavio Tanjug, potvrdila da je Šaulić sam izašao iz kola, bio svjestan i govorio, ali ga nisu razumjeli jer je pričao na srpskom jeziku, ali su shvatili da se žalio da ga boli grlo i da mu se stanje pogoršavalo.

SREDSTVO ZA USPAVLJIVANJE. Radi pripreme za transport, ljekari su mu, prema njemačkim medicinskim standardima, dali sredstvo za uspavljivanje i unijeli u helikopter, poslije nesreće koja se dogodila u nedjelju oko 6 sati i 45 minuta.

Odlučeno je da se Šaulić helikopterom prebaci u bolnicu, zbog procjene doktora na licu mjesta da je on bio najteže povrijeđen. On je prebačen u najveću i najbolje opremljenu kliniku u Bilefeldu. Ostala dvojica njegovih saputnika, prebačena su u druge dvije bolnice sanitetskim vozilima, kojih je zajedno sa vatrogasnim bilo 40 na mjestu nesreće.

PORODICA JE vidjela tijelo preminulog oca, navodi se u Bilefeldu i kaže da su od pogibije do danas njihove institucije u stalnom kontaktu sa Generalnim konzulatom Srbije koji je o svemu informisan. Navode da su predstavnicima konzulata i porodice bili omogućeni razgovori sa nadležnima u policiji, sa glavnim doktorom koja je vodila tim ukjučen u spasavanje srpskih državljana, državnim tužiocem, predstavnicima pokrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova…

Policija je, prema navodima uključenih u slučaj pogibije Šulića, potvrdila da je auto u kome se nalazio pjevač usporio zbog situacije na putu i da je drugi auto direktno naletio na njih, tako da su udarili u bankinu.

Protiv vozača, koji je izazvao sudar, po službenoj dužnosti krivično se goni.

NAJBOLJA USLUGA. Nadležni u institucijama u Bilefeldu tvrde da je Šaulić dobio najbolju moguću uslugu hitne pomoći u Njemačkoj, koja uključuje prevoz helikopterom i čitav tim ljekara.

U bolnicu u Bilefeldu stigli su oko osam sati ujutro, a poslije reanimacije su morali da otvore grudni koš i tada su vidjeli da je aorta pukla, što je medicinski nemoguće sanirati.

U nedjelju u 10 sati i 25 minuta Šaulić je preminuo, piše u protokolu.

Ljekari smatraju da je pojas u autu od siline udarca zategao to mjesto, gdje je došlo do pucanja aorte, a doktor, koja je vodila medicinski tim je o cjelokupnom protokolu dala svoje mišljenje policiji.

Svoj supruzi Šaulić je poslao poruku dan prije nesreće:

– Stižem ti sutra, volim te ljubi djecu!


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *