Ovo je lijepa Ajla koja je na parkingu upucala supruga od kojeg se razvodi

Ovo je lijepa Ajla koja je na parkingu upucala supruga od kojeg se razvodi

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je danas Nihada Zolja, mlađeg inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) koji je jučer hrabro reagirao na Merhemića trgu (naselje Ciglane, Sarajevo) i razoružao Ajlu Sadiković, koja je pucala u supruga Denisa.

Gradonačelnik je policajca Zolja, koji je stigao u pratnji svojih nadređenih, nagradio Zlatnikom Grada Sarajeva za profesionalnu i hrabru reakciju iako nije bio na dužnosti.

– Zatekao sam se u blizini i, kada sam čuo pucanj, prišao sam i, u skladu sa zakonom i propisanim protokolom, razoružao žensku osobu i stavio je pod kontrolu. Nakon toga sam pomogao ranjenom muškarcu te pozvao kolege. Čvrsto vjerujem da je to bila moja profesionalna i građanska dužnost – izjavio je Zolj.

Gradonačelnik Skaka je istakao kako je riječ o vrlo plemenitom činu koji šalje važnu poruku građanima i cijelom društvu.

– Vaš čin potvrđuje da povjerenje koje građani imaju u policiju ima čvrste osnove. Hvala vam zbog toga. Sarajevska policija je zasigurno jedna od najboljih, ako ne i najbolja agencija za provođenje zakona u državi, zbog čega zaslužuje svu našu podršku – poručio je gradonačelnik Skaka.

Mlađi inspektor Zolj je sin poznatog heroja odbrane Sarajeva Sulejmana Zolja, nosioca “Zlatnog ljiljana” koji je poginuo 8. juna 1992. godine u borbama na Trebeviću.

Ajla Sadiković danas je predana Tužilaštvu KS. Ona je jučer oko 9:30 sati na parkingu u sarajevskom naselju Ciglane upucala u nogu supruga Denisa Sadikovića. Zanimljivo je da je vojniku Prve klase Oružanih snaga BiH Ajli Sadiković je 31. januara uručena zahvalnica za obavljanje odgovornih dužnosti u jedinici, za visok nivo profesionalnosti, kolegijalnosti i timskog rada. Zbog čega je stekla visok nivo povjerenja kolega.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je imala urednu dozvolu za posjedovanje pištolja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *