BIJELA MAČKA SE POJAVILA NA SAHRANI DEDE ISMAILA KOD DŽAMIJE: Ono što je uradila šokiralo je sve!

BIJELA MAČKA SE POJAVILA NA SAHRANI DEDE ISMAILA KOD DŽAMIJE: Ono što je uradila šokiralo je sve!

Mačke često ljudima ostavljaju utisak da su hladne i da se drže po strani. Ali ustvari, kako se čini, one imaju mogućnost žaljenja, kao i ljudi?!  Mace pokazuju svoje vlastite znakove žaljenja, i tipično – osjećaj gubitka iskazuju promjenama u svom ponašanju.

Prije nekoliko godina, preciznije 2017., jedna misteriozna bijela mačka iznenada se pojavila na ukopu umrlog muškarca, pokazujući vrlo bizarno ponašanje. Sve je zabilježeno na snimcima koje je načinio unuk preminulog čovjeka Souffuan, a koji je to zatim podijelio na društvenim mrežama.

Uglavnom, otkrilo se da je preminuli čovjek iz Malezije, u pitanju je muškarac po imenu Ismail Mat, i za života je bio ljubitelj mačaka.

– Na sahrani, iznenada se pojavila bijela mačka i počela kružiti oko groba. Moj djed je volio mačke – izjavio je unuk.

Činilo se kao da mačka pokušava da iskopa tijelo iz groba…

Životinja nije željela otići od mjesta ukopa, u haremu džamije Al-Hidaja, iako ju je rodbina preminulog pokušala skloniti.

Najzanimljivije je da spomenuta mačka nije bila «kućni ljubimac» preminulog čovjeka, već najvjerovatnije jedna od mačaka koje žive oko džamije. Čini se kao da je životinja poznavala dedu Ismaila i žalila zbog njegove smrti.

– On je bio jedini koji je brinuo o mački dok je bio živ – potvrdio je unuk Soffuan.

Kad su svi otišli sa ispraćaja, mačka se vratila do groba.

Stručnjakinja za ponašanje mačaka Anita Kelsey ipak objašnjava da je ponašanje ove bijele mačke bilo “nesvakidašnje”. U izjavi koju citira The Telegraph navela je da svako malo biva iznenađena ponašanjem životinja: «Očigledno je vidjela da je zakopano nešto što je ona željela. Mačke mogu žaliti gubitak prisutnosti i pokazati to na mnogo načina, ali je ipak češće je da to na ovakav način rade psi».

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *